Податкова система України та напрями її вдосконалення, Детальна інформація

Податкова система України та напрями її вдосконалення
Тип документу: Курсова
Сторінок: 42
Предмет: Правознавство
Автор: фелікс
Розмір: 118.7
Скачувань: 3484
На південно – східній частині о. Крим 2,5

На західній частині о. Крим 2,2

На Чорономорському узберіжжі Миколаївської, Одеської, Херсонської обл. 2,0

У гірських та передгірських районах закарпатської, Львівської, Іванофранківської та Черновецької обл. 2,3

На узберіжжі Азовського моря 1,5



При цьому слід відмітити, що розмір земельного податку не залежить від результату господарської діяльності власників землі та її користувачів:

Пільги по цьому податку дозволяють виділити 3 групи:

Визначені види земельних ділянок – заповідники, багаторічні сади, пам’ятки природи, парки;

Законодавчо закріплені установи –вітчизняні дослідні господарства науково – технічних установ та навчальних закладів селянсько – господарського профілю ПТУ, установи оргагнів місцевої влади, органів прокуратури, дитячі санаторно – курортні та оздоровчі заклади, підприємства, об’єднання та організації товариств сліпих та глухих України, громадські організації інвалідів України, державні заклади науки, освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, зареєстровані релігійні та благодійні організації, які займаються підприємницькою діяльністтю.

Фізичні особи: пенсіонери, громадяни, які постраджали внаслідок Чоробильської катастрофи, інваліди першої та другої груп, громадяне, які виховують трьох та більше дітей та громадяне, члени сімей яких проходять строкову військову службу.

Кошти від сплати за землю повинні використовуватись у наступних цілях:

фінансування заходів по раціональному використанню та охороні земель з пілвищеною плодючісттю грунта;

ведення державного земельного кадастра, моніторинга земель;

створення земельного інноваційного фонда;

поверення витрат власників землі, пов’язаних з господарюванням на землях гіршої якості;

надання пільгових кредитів;

проведення земельної реформи.

Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів справляється відповідно до Закону України “Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів” від 11.12.1991р.

Цей податок є джерелом фінансування будівництва, реконструкції, ремонта та експлуатації автомобільних доріг загального користування та проведення природоохороних заходів.

Існують такі елементи податку з власників транспортних засобів:

Платник – юридичні особи (резиденти і нерезиденти), громадяне України, інших країн, особи без громадянства, які мають зареєстровані в Україні власні транспортні засоби;

Об’єкт – власні транспортні засоби;

Ставка – дифференційована в залежності від об’єма циліедрів двигуна (кВт), довжини (водний транспорт);

Джерело – для юридичних осіб – собівартість продукції (робіт, послуг), для фізичних осіб – власні кошти.

Транспортні засоби, які не являються об’єктом оподаткування: трактори на гусеничному русі, мотоцикли та веломашини з встановленим двигуном та об’ємом циліндра двигуна до 50 куб. см., тільки автомобілі спеціального призначення: швидкої допомоги, пожежні, транспортні засоби, які використовуються для перевезення вантажів на короткі відстані, машини для сільськогосподарських робіт, яхти, парусні судна та спортивні лодки.

З сум стягнених податків 90% використовуються на покриття витрат з експлуатації автомобільнизх доріг, а 10% на утримання матеріально – технічної бази органів, які справляють реєстрацію, перреєстрацію та технічний огляд цих транспортних засобів.

Від сплати податку звільняються:

підприємства автомобільного транспорту загального користування (це стосується транспортних засобів, які використовуються для перевезення пасажирів, на які у встановленому законом порядку визначеня тарифи сплати проїзду в цих транспортних засобах;

установи та організації, які фінансуються з держбюджета при умові викорисання цих транспортних засобів в службових цілях та в рамках встановлених лімітів кількості транспортних заслбів;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes