Теоріяелектро зв`язку "система передавання неперервних повідомленьз АІМ-1", Детальна інформація

Теоріяелектро зв`язку "система передавання неперервних повідомленьз АІМ-1"
Тип документу: Курсова
Сторінок: 15
Предмет: Фізика, Астрономія
Автор: фелікс
Розмір: 128.5
Скачувань: 1231
26

4. Облік перешкоди в лінії зв'язку і знаходження характеристик демодулятора……………………………..



31

Критерії завадостійкості прийому безперервних повідомлень………………………………………………..



31

Характеристики і параметри вузькополосного безперервного гаусовського каналу зв'язку……………..

33



Дослідження завадостійкості системи зв'язку, що розглядається у курсовій роботі…………………………



34

Опис структурної схеми приймального пристрою.

36

Висновок…………………………………………………… 37

Список літератури…………………………………………

38



Вступ.

Життя сучасного суспільства немислиме без широко розгалужених систем передачі інформації. Без них не змогли б функціонувати промисловість, сільське господарство, транспорт. Подальший розвиток всіх галузей економіки напряму пов'язаний з впровадженням ефективних автоматизованих систем управління, найважливішою частиною яких є система зв'язку для обміну інформацією, а також пристрої її зберігання і обробки.

Передача, зберігання і обробка інформації мають місце не тільки при використанні технічних пристроїв. Звичайна розмова являє собою обмін інформацією. Генетична інформація, «записана» в структурі хромосом клітки, передається при її розподілі і містить «команди», керуючі програмою розвитку всього організму. По нервових волокнах передається інформація від органам почуттів до мозку і від мозку до виконавчих органів. Всі питання, пов'язані з передачею інформації в природі і суспільстві, охоплює статистична теорія зв'язку.

У створенні і розвитку сучасної теорії зв'язку велику роль зіграли вітчизняні вчені. Академік А.Н. Колмогоров і А.Я. Хінчин розробили необхідний для неї математичний апарат. Академік В.А. Котельников в роботах «Про пропускну спроможність «ефіру» і дроту в електрозв'язку» (1933 р.) і «Теорія потенційної завадостійкості » (1946 р.) сформулював і довів теореми, що є основою теорії передачі сигналів.

Важливу роль в становленні сучасної теорії передачі інформації зіграв К. Шен нон (США), що опублікував в 1948 році свою основоположну роботу «Математична теорія зв'язку». З інших зарубіжних вчених, багато що зробили для створення і розвитку теорії зв'язку, слідує, насамперед згадати Х. Найквіста, Н. Вінера, Д. Мідлтона, К. Хелстрома і інш.

Без знання основ теорії передачі сигналів неможливі створення нових довершених систем зв'язку і їх експлуатація. Тому її вивчення є невід'ємною частиною теоретичної підготовки інженерів зв'язку.

..

1. Початкові передумови.

Загальні відомості про системи електричного зв'язку.

Зв'язок являє собою основний засіб комунікації людей в соціально-економічній діяльності. Електричний зв'язок (стисло електрозв'язок) має на увазі передачу інформації від відправника до одержувача за допомогою електричних сигналів технічних пристроїв.

Теорія електричного зв'язку вирішує дві основна проблеми зв'язку: підвищення швидкості передачі і підвищення точності прийому.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes