Про врегулювання питань щодо забезпечення захисту майнових прав селян у процесі реформування аграрного сектору економіки (28.02.2001), Детальна інформація

Про врегулювання питань щодо забезпечення захисту майнових прав селян у процесі реформування аграрного сектору економіки (28.02.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 19.2
Скачувань: 916
11. Необоротні активи (основні засоби, нематеріальні активи, незавершене будівництво, довгострокові інвестиції, довгострокова дебіторська заборгованість, відстрочені податкові активи тощо), реалізовані за період між датою реорганізації та датою уточнення складу і вартості пайового фонду, включаються до загального переліку майна підприємства за вартістю реалізації.

12. У разі коли на дату реорганізації балансова вартість молодняку тварин перевищує середню ціну реалізації відповідної продукції, комісія проводить переоцінку вартості тварин. Для цього вартість одиниці живої маси тварин береться на рівні ринкової ціни, що склалася на дату реорганізації у розрахунках із заготівельними підприємствами та організаціями.

Комісія у разі необхідності коригує дебіторську заборгованість на суму безнадійної заборгованості на дату реорганізації підприємства.

13. Вартість оборотних активів (запаси, векселі отримані, дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги, дебіторська заборгованість за розрахунками та інша поточна дебіторська заборгованість, поточні фінансові інвестиції, гроші та їх еквіваленти, інші оборотні активи) враховується за балансовою вартістю на дату реорганізації, а у разі необхідності уточнюється із залученням незалежного експерта.

Результати підлягають затвердженню рішенням загальних зборів колишніх членів реорганізованого підприємства, що є співвласниками його майна (далі - збори співвласників).

14. Уточнена вартість активів є підставою для розрахунку уточненого пайового фонду майна членів підприємства.

15. Зміна вартості активів відображається в бухгалтерському обліку разом з результатами інвентаризації.

Капіталізація платежів підприємства,

обов'язкових для виконання правонаступником

16. У процесі реорганізації підприємства проводиться капіталізація майбутніх платежів, які повинне внести підприємство у зв'язку із заподіянням каліцтва або іншим ушкодженням здоров'я працівника чи із смертю громадянина, за зобов'язаннями підприємства, пенсіями тощо. Сума капіталізації визначається шляхом множення величини належних щомісячних платежів на кількість місяців, протягом яких у підприємства виникають зобов'язання за зазначеними платежами. Акт розрахунку капіталізації платежів складається комісією.

Розрахунок уточненого пайового фонду майна

членів підприємства

17. Розрахунок уточненого пайового фонду майна членів підприємства проводиться за формулою:

Пф = Оз + На + Вк + Дфв + Зз + Фа - Кр - Кз - Сс - Нп -

- Впф +(-) Мр,

де Пф - уточнений пайовий фонд майна членів підприємства; Оз

- уточнена залишкова вартість основних засобів; На - уточнена залишкова вартість нематеріальних активів; Вк - уточнена вартість незавершених капітальних вкладень і невстановленого устаткування; Дфв - уточнена вартість довгострокових фінансових вкладень; Зз - уточнена вартість витрат і запасів, які входять у валюту балансу; Фа - уточнена вартість фінансових активів; Кр - зобов'язання підприємства з урахуванням списання його заборгованості перед бюджетом і позабюджетними фондами; Кз - капіталізовані зобов'язання; Сс - залишкова вартість об'єктів соціальної інфраструктури; Нп - залишкова вартість об'єктів, що не підлягають паюванню; Впф - вартість майна, виділеного в рахунок майнових паїв після реорганізації підприємства; Мр - збільшення (зменшення) уточненого пайового фонду на суму неврегульованих інвентаризаційних різниць.

Результати розрахунків відображаються в акті розрахунку уточненого складу і вартості пайового фонду майна членів підприємства.

Складення переліків активів за їх призначенням

18. У процесі розрахунку пайового фонду на підставі переліку уточненого складу і вартості майна підприємства складаються (уточнюються) переліки таких активів за їх призначенням:

майна, яке передбачається для задоволення боргів;

майна соціальної інфраструктури;

майна, яке не підлягає паюванню;

майна уточненого пайового фонду.

Переліки активів за їх призначенням додаються до акта розрахунку уточненого пайового фонду майна членів підприємства.

У переліку основних засобів виробництва зазначаються назва об'єкта, інвентарний номер, місце розташування, первинна і залишкова вартість та сума зношення.

19. Уточнений перелік активів щодо задоволення боргів підприємства складається комісією разом з правонаступником на основі переліку, підготовленого на дату реорганізації підприємства, з урахуванням уточнення вартості активів і зобов'язань та виключенням з цього переліку майна, що призначалося, але не було використане для погашення заборгованості із сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів і державних цільових фондів у зв'язку із списанням цієї заборгованості відповідно до законодавства.

Перелік майна для погашення кредиторської заборгованості підприємства перед органом приватизації визначається за погодженням з органом приватизації.

Якщо на дату реорганізації підприємства відсутній перелік активів для забезпечення боргів, цей перелік складається з урахуванням уточненого складу і вартості активів і зобов'язань підприємства.

Для задоволення кредиторської заборгованості, що залишилася, виділяється дебіторська заборгованість та інше майно.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes