Про врегулювання питань щодо забезпечення захисту майнових прав селян у процесі реформування аграрного сектору економіки (28.02.2001), Детальна інформація

Про врегулювання питань щодо забезпечення захисту майнових прав селян у процесі реформування аграрного сектору економіки (28.02.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 19.2
Скачувань: 919
скласти список осіб, які мають право на майновий пай;

визначити індивідуальні майнові паї.

3. Проект Положення про порядок паювання майна, який розробляється комісією з організації вирішення майнових питань, що виникають у процесі реформування аграрного сектору економіки (далі

- комісія), визначає:

право власності членів підприємства на пайовий фонд майна;

критерії складання списку осіб, які мають право на майновий пай;

дату, на яку проводиться розрахунок майнових паїв;

методику розрахунку індивідуальних майнових паїв;

порядок виділення майна в натурі співвласникам за їх бажанням у період паювання майна.

Положення затверджується загальними зборами членів підприємств, які є співвласниками його майна (далі - збори співвласників).

4. До списку осіб, які мають право на майновий пай, включаються всі члени підприємства, а також, особи, за якими відповідно до законодавства зберігається право на майновий пай, зокрема:

пенсіонери;

особи, призвані для проходження строкової військової або альтернативної служби;

особи, призвані на військові збори;

особи, які проходять підготовку з відривом від виробництва у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та в інших подібних навчальних закладах;

особи, направлені підприємством для навчання у професійно-технічні та вищі навчальні заклади всіх рівнів акредитації;

особи, направлені для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва;

особи, обрані на виборчі посади органів місцевого самоврядування та органи державної влади, а також профспілкових організацій;

жінки, що знаходяться у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами;

особи, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною;

особи, які втратили працездатність внаслідок каліцтва або іншого ушкодження здоров'я, що було пов'язано з виконанням трудових обов'язків на цьому підприємстві;

особи, які припинили трудові відносини з підприємством, але не отримали при цьому належного їм майнового паю натурою, грошима або цінними паперами:

спадкоємці померлих осіб, які мали право на майновий пай.

Список осіб, які мають право на майновий пай, складається комісією і затверджується зборами співвласників.

За рішенням зборів співвласників до списку осіб, що мають право на майновий пай, можуть бути внесені й інші категорії осіб, наприклад, такі, що відпрацювали у господарстві довгий час і вибули з поважних причин, а також особи, які мають право на пайовий фонд майна, але з різних причин не були включені до списку.

Внесення осіб до зазначеного списку здійснюється на підставі заяви.

5. Дата для складання списку осіб, які мають право на майновий пай, визначається зборами співвласників.

6. У списку осіб, які мають право на майновий пай, зазначаються такі дані: прізвище, ім'я, по батькові; серія і номер паспорта, ким і коли виданий; місце проживання; категорія (член підприємства, пенсіонер, працівник соціальної сфери тощо).

7. Відповідно до Закону України "Про колективне сільськогосподарське підприємство" ( 2114-12 ), право кожного члена підприємства на пайовий фонд майна залежить від його трудового внеску.

Трудовий внесок кожної особи визначається з урахуванням розміру всіх форм оплати праці за період членства у цьому підприємстві.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes