Про забезпечення додаткових державних гарантій працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС (21.08.2001), Детальна інформація

Про забезпечення додаткових державних гарантій працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС (21.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.5
Скачувань: 666
1090 Про забезпечення додаткових державних гарантій працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС (21.08.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 21 серпня 2001 р. N 1090

Київ

Про забезпечення додаткових державних гарантій працівникам,

які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям

з експлуатації Чорнобильської АЕС

З метою забезпечення надання додаткових державних гарантій, передбачених пунктами "а", "б" і "в" частини другої статті 12 Закону України "Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого четвертого енергоблока цієї АЕС на екологічно безпечну систему" ( 309-14 ), Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок надання одноразової допомоги у разі припинення трудового договору та одноразової матеріальної допомоги у разі переселення в іншу місцевість працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС;

Порядок відшкодування витрат, пов'язаних з достроковим виходом на пенсію працівників, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС;

Порядок відшкодування витрат, пов'язаних з виплатою допомоги по безробіттю понад розміри та тривалість, передбачені Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС.

2. Кошти на забезпечення додаткових державних гарантій працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС, перераховуються у 2001 році Міністерством палива та енергетики, а починаючи з 2002 року - Міністерством праці та соціальної політики Чорнобильській АЕС, Пенсійному фонду і Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

3. Ця постанова набирає чинності з 29 травня 2001 року.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 21 серпня 2001 р. N 1090

ПОРЯДОК

надання одноразової допомоги

у разі припинення трудового договору та

одноразової матеріальної допомоги у разі переселення в

іншу місцевість працівникам, які вивільняються з

роботи у зв'язку з достроковим зняттям з

експлуатації Чорнобильської АЕС

1. Цей Порядок визначає механізм надання одноразової допомоги у разі припинення трудового договору (далі - одноразова допомога) та одноразової матеріальної допомоги у разі переселення в іншу місцевість (далі - одноразова матеріальна допомога) працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС.

2. Одноразова допомога та одноразова матеріальна допомога надаються працівникам, які влаштувалися на роботу до 15 грудня 2000 р. і які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації.

3. Одноразова допомога надається у розмірі не менше середнього місячного заробітку, визначеного відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 р. N 100 ( 100-95-п ) (ЗП України, 1995 р., N 4. ст. 111).

4. Одноразова допомога виплачується Чорнобильською АЕС разом з вихідною допомогою під час остаточного розрахунку з працівником, який вивільняється з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes