Про забезпечення додаткових державних гарантій працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС (21.08.2001), Детальна інформація

Про забезпечення додаткових державних гарантій працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС (21.08.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.5
Скачувань: 666
у тому числі:

основний розмір пенсій 002

підвищений розмір 003 пенсій непрацюючих пенсіонерів, які проживають на території з радіоактивним забрудненням

інші доплати до пенсій 004 (розшифрувати)

допомога на поховання 005

поштові видатки 006

банківські видатки 007

М П Керівник _____________ ______________________

(підпис) (ініціали, прізвище)

Начальник управління виконання бюджету

____________ ___________________

(підпис) (ініціали, прізвище)

"____" ______________ 200__р

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 21 серпня 2001 р. N 1090

ПОРЯДОК

відшкодування витрат, пов'язаних з виплатою

допомоги по безробіттю понад розміри та

тривалість, передбачені Законом України

"Про загальнообов'язкове державне соціальне

страхування на випадок безробіття", працівникам,

які вивільняються з роботи у зв'язку з

достроковим зняттям з експлуатації

Чорнобильської АЕС

1. Цей Порядок визначає механізм відшкодування Мінпаливенерго, а починаючи з 2002 року - Мінпраці Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття витрат, пов'язаних з виплатою допомоги по безробіттю, призначеної працівникам, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації відповідно до Закону України "Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого четвертого енергоблока цієї АЕС на екологічно безпечну систему" ( 309-14 ), за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на здійснення заходів, пов'язаних з виведенням з експлуатації Чорнобильської АЕС.

2. Допомога по безробіттю у розмірах та тривалістю, передбачених Законом України "Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого четвертого енергоблока цієї АЕС на екологічно безпечну систему", призначається працівникам Чорнобильської АЕС, які влаштувалися на роботу до 15 грудня 2000 р. і які вивільняються з роботи та мають у трудовій книжці запис "Звільнено з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської АЕС з експлуатації, пункт 1 статті 40 Кодексу законів про працю України", у разі їх реєстрації ' в державній службі зайнятості як безробітних протягом чотирнадцяти календарних днів після звільнення.

Допомога по безробіттю особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, призначається в таких розмірах: 100 відсотків середньої заробітної плати за останнім місцем роботи (обчисленої за рік) протягом 120 календарних днів, 75 відсотків - протягом 30 наступних календарних днів і 50 відсотків - протягом 390 наступних календарних днів.

Припинення, відкладення виплати допомоги по безробіттю та скорочення її тривалості здійснюється відповідно до статті 31 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття".

3. Відшкодуванню підлягають суми допомоги по безробіттю, які перевищують розміри та тривалість, установлені частиною першою статті 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" ( 1533-14 ).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes