Аспекти діяльності міського дитячого кардіоревматологічного центру, Детальна інформація

Аспекти діяльності міського дитячого кардіоревматологічного центру
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 15
Скачувань: 1467
Застосування циклоспорину в лікуванні ревматоїдного артриту.

Впровадження методичних розробок УЗ-діагностики хвороб серцево-судинної системи у дітей. За допомогою Ехо-КГ отримали неінвазійним шляхом об’єктивну діагностичну інформацію про стан серцево-судинної системи, визначили рівень функціональної активності міокарду, стан центральної та внутрішньо-серцевої гемодинамі-ки, оцінили морфофункціональний стан клапанів, стінки та перетинок серця. З впровадженням ефекту Доплера одержували інформацію про напрям, обсяг, швидкість та характер кровообігу.

Використання денситометрії в діагностиці остеопорозу у дітей.

Зміни здоров’я дітей України внаслідок Чорнобильської катастрофи. Механізми уражень, підходи до діагностики і лікування евакуйованих з Прип’яті дітей.

Сучасні принципи діагностики, лікування, реабілітації вегето-судинної дистонії у дітей.

Необхідні заходи щодо покращання стану дитячої кардіоревматологічної служби м. Києва.

Забезпечувати надання медичної допомоги дітям відповідно до «Тимчасових стандартів обсягів діагностичних досліджень, лікувальних заходів та критеріїв якості лікування дітей» згідно наказу МОЗ від 27.07.98 № 226 та стандартів обсягів і якості ГУОЗ м. Києва.

Забезпечити раціональне використання та покращання роботи дитячих кардіоревматологічних ліжок згідно з визначеними кон-тингентами хворих, що підлягають обов’язковій госпіталізації.

Вдосконалювати кардіо-хірургічну допомогу дітям:

- забезпечити консультаціями кардіохірурга при підозрі вродженої вади серця та порушення серцевого ритму з перших днів життя;

- забезпечити якісну та вчасну діагностику;

- постійно підвищувати обізнаність лікарів, в т. ч. педіатрів, з питань діагностики, перебігу вроджених вад серця і лікарняної тактики;

- вирішувати питання фінансового забезпечення операцій на серці за допомогою ГУОЗ та вдосконалювати організаційні питання щодо цього.

Відкрити відділення «матері і дитини» для санаторного лікування дітей раннього віку та дітей-інвалідів з серцево-судинною патологією в дитячому кардіоревматологічному санаторії «Лісова поляна».

Забезпечувати відновлювальне лікування дітей, в т. ч. етапне, в кардіоревматологічному санаторії «Лісова поляна».

У зв’язку з черговим циклом підвищення вірулентності стрептококової інфекції та реальної небезпеки спалаху ревматизму, чітко виконувати первинну та вторинну профілактики ревматизму, ефективно виконувати етапність диспансерного нагляду, в т.ч. достатньо використовувати медикаментозні та немедикаментозні засоби медичної реабілітації, сучасні інструментальні, ультразвукові та лабораторні методи діагностики як для діагностики та лікування ревматичних хвороб, так і захворювань неревматичної природи (міокардити, інфекційні ендокардити, дистрофія міокарду, аномалії розвитку хордально-клапаного апарату).

Постійно працювати над удосконаленням професійної майстерності лікарів-кардіоревматологів і підвищенням іхньої кваліфікації.

Впроваджувати у практику служби сучасних розробок науковців, згідно з планом роботи на 2002 рік.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 17.08.98 р. № 1303, сприяти забезпеченню безкоштовного медикаментозного лікування на амбулаторно-поліклінічному етапі дітей, хворих на ревматизм, ревматоїдний артрит, системний червоний вовчак.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes