Про стан та перспективи розвитку фармацевтичної промисловості, Детальна інформація

Про стан та перспективи розвитку фармацевтичної промисловості
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 66.1
Скачувань: 1039
Протягом 2002 року

2.2. Державному секретарю Шевчуку С. В., першому заступнику Державного секретаря Поляченку Ю. В., заступникам Державного секретаря Гойді Н. Г., Картишу А. П., Коротку О. Ш., начальнику Головного управління економіки Вовк М. Г., начальнику Головного управління організації медичної допомоги населенню Ждановій М. П., начальнику Головного санітарно-епідемічного управління Бережнову С. П., начальнику управління медичного страхування, нових медичних технологій та експлуатації медичних закладів Григоровичу В. Р., керівникам структурних підрозділів Державного департаменту забезпечити:

2.2.1. Формування державного замовлення на 2003 рік на вакцини, протитуберкульозні та онкологічні препарати, інсуліни, наркотичні та психотропні препарати і прекурсори.

До 1 квітня 2002 року

2.2.2. Пріоритетне фінансування розробок і впровадження лікарських засобів та заходів щодо будівництва, введення в дію нових та реконструкції діючих підприємств згідно з Комплексною програмою розвитку медичної промисловості України на 1997-2003 роки, національними та державними програмами, спрямованими на боротьбу із соціально небезпечними хворобами - Комплексна програма «Цукровий діабет», Національна програма боротьби із захворюванням на туберкульоз на 2002-2005 роки, Національна програма «Діти України», Програма профілактики і лікування артеріальної гіпертензії в Україні, Національна програма «Репродуктивне здоров’я 2001-2005», Програма «Здоров’я літніх людей», Програма профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2001-2003 роки» та іншими прийнятими державними програмами в галузі охорони здоров’я, а також подання до Міністерства фінансів пропозицій щодо передбачення у проекті Державного бюджету України на 2003 рік необхідних видатків на фінансування створення виробництва протитуберкульозної вакцини та ампульного розливу ін’єкційних розчинів на ДП «Львівлікпрепарати» у сумі 8,9 млн. грн., введення в дію виробництва антибіотиків у м. Ладижин у сумі 5 млн. грн., реконструкції ДП «Одеський завод бактерійних препаратів» у сумі 10,7 млн. гривень.

Протягом 2002 року

2.2.3. Доопрацювати та подати на розгляд і затвердження Кабінету Міністрів України Державну програму «Створення вітчизняних виробництв медичних препаратів і вакцин на базі обладнання, закупленого за рахунок коштів іноземних експортних кредитів, залучених під державні гарантії».

Протягом 2002 року

2.3. Заступникам Державного секретаря Гойді Н. Г., Картишу А. П., Коротку О. Ш. спільно з інститутами Національної академії наук України та Академії медичних наук, ДНЦЛЗ, Національною фармацевтичною академією, вищими медичними закладами освіти, Київською медичною академією післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика забезпечити розробку Державної програми розвитку фармацевтичної промисловості на 2004-2010 роки.

Протягом 2002 року

2.4. Державному департаменту з контролю за якістю, безпекою та виробництвом лікарських засобів і виробів медичного призначення, Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів:

2.4.1. Здійснити заходи для зупинення виробництва інфузійних лікарських засобів у аптеках, де не забезпечуються вимоги щодо їх виготовлення. Грудень 2001 р. - січень 2002 р.

2.4.2. Підготувати проект постанови Кабінету Міністрів України, передбачивши поетапний перехід на використання в лікувально-профілактичних закладах інфузійних лікарських засобів промислового виробництва.

Січень 2002 року

3. Забезпечення лікарськими засобами населення та закладів охорони здоров’я

3.1. Державному секретарю Шевчуку С. В., першому заступнику Державного секретаря Поляченку Ю. В., заступникам Державного секретаря Гойді Н. Г., Картишу А. П., Коротку О. Ш., начальнику Головного управління економіки Вовк М. Г., начальнику Головного управління організації медичної допомоги населенню Ждановій М. П., начальнику Головного санітарно-епідемічного управління Бережнову С. П., начальнику управління медичного страхування, нових медичних технологій та експлуатації медичних закладів Григоровичу В. Р., керівникам структурних підрозділів Державного департаменту:

3.1.1. Створити Формулярний комітет МОЗ з покладанням на нього функцій щодо створення лікарських формулярів, участі у розробці стандартів лікування, нормативів забезпечення медикаментами державних і комунальних закладів охорони здоров’я та нормативів надання медичної допомоги, удосконалення переліків лікарських засобів тощо.

Протягом 2002 року

3.1.2. Створити Центр з державної реєстрації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення з покладанням на нього функцій розробки та впровадження системи державної реєстрації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення та системи моніторингу цін виробників та постачальників на основні (життєво необхідні) лікарські засоби та вироби медичного призначення вітчизняного виробництва, динаміки світових цін на основні (життєво необхідні) імпортні лікарські засоби та вироби медичного призначення, показників доступності основних (життєво необхідних) лікарських засобів і виробів медичного призначення для населення тощо.

І квартал 2002 року

3.2. Директору Українського інституту громадського здоров’я Пономаренку В. М., ректору Національної фармацевтичної академії Черниху В. П. розробити і затвердити методику рейтингової оцінки основних індикативних показників забезпечення населення та закладів і установ охорони здоров’я лікарськими засобами, імунобіологічними препаратами, виробами медичного призначення та медичною технікою.

ІV квартал 2002 року

3.3. Державному секретарю Шевчуку С. В., заступникам Державного секретаря Гойді Н. Г., Картишу А. П., Коротку О. Ш., керівникам структурних підрозділів МОЗ та Державного департаменту забезпечити подання до Міністерства фінансів України пропозицій щодо передбачення у проекті Закону України про Державний бюджет України на 2003 рік необхідних видатків для забезпечення лікарськими засобами окремих категорій населення, які забезпечуються ними на пільгових умовах, відповідно до реальних потреб.

Березень 2002 року

4. Створення єдиного фармацевтичного інформаційного простору

4.1. Заступнику Державного секретаря Коротку О. Ш., керівникам структурних підрозділів Державного департаменту:

4.1.1. Забезпечити створення Центру інформації та методичного забезпечення розроблення, реєстрації, впровадження, виробництва та реалізації лікарських засобів, виробів медичного призначення та медичного обладнання.

І квартал 2002 року

4.1.2. Завершити створення та забезпечити функціонування системи державних реєстрів лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, виробів медичного призначення, медичної техніки, цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення та реєстру угод, програм, проектів, меморандумів міжнародного співробітництва у фармацевтичній галузі та заходів щодо їх виконання.

Протягом 2002 року

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes