Гостра пневмонія, Детальна інформація

Гостра пневмонія
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Медицина, БЖД
Автор: Олексій
Розмір: 18.9
Скачувань: 1438
А далі потрібно зробити все, щоби ваша дитина якнайшвидше відновила свої сили, зміцнивши організм. Для цього ваш лікар разом із вами запланує курс реабілітації малюка.

Для дітей грудного віку цей курс триватиме 3 місяці, а для старших - 2 місяці. До комплексу оздоровчого лікування обов'язково має увійти фізіолікування - інгаляції, теплолікування, кисневі коктейлі з травами і соками. Дуже корисними будуть загальний масаж і лікувальна фізкультура.

Підняти життєві сили дитини можна за допомогою біостимуляторів (настоянки елеутерококу, женьшеню, ехінацеї), вітамінів та вітамінізованих напоїв з відварами трав.

І звичайно, повітря. Прогулянки мають стати основним реабілітаційним фактором. Їх можна поєднувати з поступовим загартовуванням.

Проаналізуйте ще раз стан здоров'я дитини. І якщо у малюка залишилися хронічні вогнища інфекції (тонзиліт, гайморит, карієс зубів), обов'язково їх ліквідуйте.

Взагалі усі ці заходи входять в систему так званого диспансерного нагляду за дитиною. Після перенесеної гострої пневмонії дільничний педіатр впродовж 10-12 місяців буде посиленно спостерігати за станом здоров'я маляти. Це означає, що раз на 1,5-2 місяці проводитиметься загальний аналіз крові, а при підозрі на формування хронічного процесу в легенях буде призначено повторне рентгенологічне обстеження грудної клітки. Обов'язковим у системі диспансерного нагляду буде систематичний контроль за станом організму інших спеціалістів, таких як алерголог, імунолог, пульмонолог, лор.

Література:

1.Internet

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes