Інформаційна сфера в Україні, захист інформації: проблеми і перспективи розвитку, Детальна інформація

Інформаційна сфера в Україні, захист інформації: проблеми і перспективи розвитку
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 25
Скачувань: 2135
Тут ви можете задати автоматичне відтворення тільки що записаної відеоінформації через ...секунд після закінчення запису після спрацювання якої-небудь події чи датчика, а також для більшої переконливості супроводити демонстрацію відеокоментарем.

(обгрунтування пропозицій та вибір альтернатив)

Надання такої послуги немов закріплює за фірмою певну область розвитку систем інтелектуального захисту приміщень, оскільки

право надавати певні унікальні послуги дуже часто закріплено патентом, бо послуга ґрунтується на винаході;

невизначеність: чи буде отримано прибуток від входу на цей ринок, чи будуть виправдані затрати?

Тому конкуренція в цій області не така сильна як серед охоронних фірм, але потреби споживачів, що зростають, примушують фірми вдосконалювати свої продукти знов і знов, тим більше, що споживачу дешевше замовити захист свого приміщення в охоронній фірмі. Отже, сильною є конкуренція між різними групами однієї галузі.

Через те, що багато країн не дотримують належним чином захист прав інтелектуалної власності, фірми інтелектуального захисту приміщень в більшості випадків є регіональними, але аж ніяк не міжнародними.

Сфера захисту інформації, що збережена на комп(ютерних носіях.

“Комп(ютерні віруси – міф, на кшталт казок про крокодилів в каналізації Нью-Йорка”, - заявив у 1988 році Пітер Нортон, директор фірми Symantec, що займається випуском програмних продуктів. Ці слова, однак, не завадили фірмі через деякий час наладити випуск власного антивірусного пакету, що є одним з самих популярних на даний момент: Norton Antivirus.

(аналіз проблеми)

Перші комп(ютерні віруси з(явились в кінці 1960-х, їх основна шкода на той час полягала в тому, що вони швидко створювали копії самих себе і зменшували таким чином продуктивність системи. Зараз тільки відомих вірусів більше 50000 і деякі з них призводять до повного знищення інформації, що присутня на комп(ютері шляхом форматування диску. Програми-шпіони можуть записати ваші дії за комп(ютером і потім в непомітний для вас спосіб передати цю інформацію через Інтернет. Загрузивши необхідний для вашої праці продукт з Інтернету, ви можете непомітно для себе “скачати” троянський вірус, остання модифікація якого навмисне шукає на вашому комп(ютері файли платіжної системи WebMoney і надсилає цю інформацію через Інтернет зловмиснику. Потреба в захисті інформації породила цілу галузь фірм-виробників антивірусних програм.

(пропозиціїї щодо розв(язання проблеми)

За визначенням журналу РС-magazine, стандартна антивірусна програма повинна вміти:

Створювати аварійну дискету;

2. Сканувати завантажувальний сектор і створювати копію вихідного завантажувального сектора;

3. Сканувати файли, включаючи архівні (.ARJ, .ZIP, .RAR);

4.Сканувати оперативну пам'ять;

5. Автоматично сканувати диск по заздалегідь заданому розкладі. Наприклад, щоночі в 2 години;

6. Перевіряти файли при їхньому надходженні на комп'ютер. При звертанні до дискового чи мережного пристрою, сканувати ці пристрої в пошуках вірусів. При перезавантаженні перевіряти, чи не залишилася в дисководу дискета, і попереджати про це

користувача;

7. Сканувати диск у фоновому режимі. Тобто, поки ви працюєте, програма-антивірус повинна відслідковувати, "щоб звіриною стежкою в край навіки рідний ніколи не пройти ніякому ворогу";

8. Виявляти макро-віруси в документах Word і Excel;

9. Реєструвати результати перегляду у виді звіту на чи екрані в роздруківці.

(обгрунтування пропозицій та вибір альтернатив)

Ці функції стандартні, тому конкуренція розгортається в іншому наборі характеристик:

Вартість продукту;

Вірусна база(кількість вірусів, що їх програма може знешкодити);

Швидкість сканування на наявність вірусу;

Можливість оновлення продукту;

Авторитетність фірми-виробника;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes