Інформаційна сфера в Україні, захист інформації: проблеми і перспективи розвитку, Детальна інформація

Інформаційна сфера в Україні, захист інформації: проблеми і перспективи розвитку
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 25
Скачувань: 2129
Отримання первинної інформації часто потребує досить значних коштів, і отримана, скажімо, консалтинговою фірмою інформація часто “підбивається” під інтереси клієнта і не дає останньому справжнього стану справ. Тому вторинна інформація, що можливо й не повністю відповідає потребам, має свої переваги:

Вона дешева;

ЇЇ отримання швидке;

Часто відомості можливо отримати лиш цим шляхом(держстатистика)

(пропозиціїї щодо розв(язання проблеми)

Вторинну інформацію можна знайти в спеціалізованих виданнях, таких як «Маркетинг», «Вісник АПК», «The Financial Times», але найшвидше це можна зробити за допомогою пошукових серверів Інтернету.

(Здійснення пропозицій урядовими і неурядовими організаціями)

Так, основні макроекономічні показники розміщені на сайтах державних комітетів зі статистики. В Україні на сторінці Держкомстату можна знайти інформацію про показники сільського господарства, промисловості, інвестиційної та будівельної діяльності, транспорту, структурні зміни, ексорт. Імпорт, споживчий ринок, ціни і тарифи, фінанси, грошові доходи, ринок праці, демографічну ситуацію і т.і. Така інформація безумовно потрібна для формування як державної політики щодо галузей господарства країни, так і для приватних підприємств та установ.

На серверах таких служб є спеціальні програми(їх називають роботами чи пауками), що збирають інформацію в Web і повертають на сервери всі знайдені сторінки. За їх допомогою навіть не досвідчений користувач зможе знайти необхідну інформацію ввівши перелік слів, які як він вважає присутні в потрібному документі.

(обгрунтування пропозицій та вибір альтернатив)

Факторами, за якими споживачі надають перевагу тому чи іншому пошуковому серверу є:

Пошукова база;

Розумний пошук(файли сортуються в категорії людьми, а не комп(ютером);

Простота в використанні;

Національна специфіка.

Лідером за пошуковою базою є Lycos з її 66-ма млн документами, вона також забезпечує розумний пошук документів(ранжування документів ведеться за кількістю пошукових слів в документі, інтервалу між словами в конкретній фразі документу). AltaVista ж наприклад дозволяє знайти документ, попередньо проранжувавши критерії пошуку (біля кожного слова, в міру його важливості споживач ставить ранг), таким чином найважливіші документи будуть в списку результатів першими, що дуже важливо в ситуації, коли таких результатів може бути кілька тисяч. Excite йде далі та пропонує знайти всі сторінки, схожі на вже знайдену(“more like this”), недостатком цієї пошукової системи є її хаотична побудова. Зразком простоти побудови титульної сторінки пошукового сайту може служити Google( HYPERLINK http://www.google.com http://www.google.com ), де крім пошукового віконця і опцій вибору мови нема більш нічого.

Але це все – англомовні сайти(виняток HYPERLINK http://www.google.ru http://www.google.ru ), тому споживачі України часто користуються послугами як українських ( HYPERLINK http://www.meta-ukraine.com http://www.meta-ukraine.com ) так і російських ( HYPERLINK http://www.list.ru http://www.list.ru ) пошукових серверів. Основною перевагою яких є врахування специфіки мов, та пошук в межах вітчизняних ресурсів. Тому, крім випадку з появою HYPERLINK http://www.google.ru http://www.google.ru , російські разом з українськими пошуковими сайтами не є на мій погляд конкурентами.

(Необхідні ресурси та вимоги)

Кадри для збору первинної інформації в більшості випадків не потребують спеціальної освіти, тому забеспечення ними – не становить проблеми. Спеціалісти в галузі web-дизайну, що їх потребує галузь вторинного пошуку інформації є поки що не в достатній кількості, тому й відносно високими є їх доходи.

Висновки:



Таким чином, на початку 21-го століття інформація перетворюється на найдорожчий ресурс. Оперативне отримання інформації частіш і частіш визначає, хто буде лідером в конкурентному середовищі.

Для полегшення пошуку, обміну, обробки інформації як фізичні особи, так і фірми використовують персональні комп'ютери приєднані до мережі Інтернет. Інформація, збережена на комп(ютерних носіях більш уразлива до зовнішнього несанкціонованого доступу порівняно з інформацією на папері, тому не дивно, що і фірми і приватні особи намагаються захистити свою інформацію від недозволеного доступу, руйнівного впливу вірусів.

Глобальна інформатизація і комп'ютеризація призвела до стрімкого розвитку ринку програмного забезпечення, що забезпечує як пошук так і захист інфомації.

Конкурентноздатність у цих галузях залежить від наступних факторів:

В сфері захисту інформації від прослуховування а також інформації, що збережена не на комп(ютерних носіях:

Врахування потреб споживача;

Авторитетність фірми-виробника;

Забезпечення додаткових послуг, порівняно з конкурентами;

Підтримка продукту в експлуатації;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes