Інформаційна сфера в Україні, захист інформації: проблеми і перспективи розвитку, Детальна інформація

Інформаційна сфера в Україні, захист інформації: проблеми і перспективи розвитку
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 25
Скачувань: 2133
Національний аспект.

Вартість продукту має в більшості випадків вирішальне значення, тому більшість споживачів у 1998 році надали б перевагу програмі Norton Antivirus 4.0 – найкращою програмою того року перед ТhunderByte 8.03, що була удвічі дорожчою.

Антивірусний пакет від McAfee взагалі можна скачати з Інтернету безкоштовно, але за кожне(!) оновлення вам буде запропоновано заплатити непогані гроші.

Кращу політику у сфері оновлення програми через Інтернет має AVP Кашперського: споживач платить одноразово досить велику суму, але отримує протягом року оновлення безкоштовно.

На даний момент найбільші антивірусні бази мають Panda Antivirus(> 52000) i AVP(~50000), при чому перший працює швидше.

Звичайно будь-якому споживачеві зручно користуватися програмним продуктом написаним його рідною мовою, тому на просторах СНД найпопулярнішим є російський AVP, хоча як було зазначено він поступається антивірусові Раnda.

(необхідні ресурси та умови)

Особливостями галузі є:

Висока наукоємкість(спеціалісти цієї галузі є фактично хакерами-навпаки);

Висока невизначеність, залежність від інших факторів(якщо за період не з(явилось потужного вірусу споживачі набагато менш купують антивірусні програми та їх оновлення, в періоди ж комп(ютерних пандемій або очікувань активізації вірусів продаж виростає в кілька разів)

Затрати на доставку до споживача ~0, оскільки майже всі якщо не всі антивіруси можна скачати з Інтернету.

Тому можливо для зменшення невизначенності для цих фірм варто було б на конкурсній основі пропонувати розробляти програмні продукти для урядових органів. Таким чином, вони б мали постійне джерело надходження коштів.

(Здійснення пропозицій урядовими і неурядовими організаціями)

Спеціальні урядові органи, або підрозділи в органах мають здійснювати нагляд за нормальним фунціюванням комп(ютерних систем урядових організацій; оперативно повідомляти громадскість про можливу загрозу вірусу або спростовувати такі повідомлення.

Значна проблема полягає в різному ступені надійності різноманітних засобів захисту на ринку. В США з метою вирішення цього питання АНБ(Агенство Національної Безпеки) установило партнерські стосунки з Національним інститутом стандартів і технологій (НІСТ). У рамках цього партнерства АНБ і НІСТ будуть здійснювати атестацію комерційних лабораторій, для того, щоб вони могли проводити експертизу засобів захисту, підтверджуючи параметри захисту, про які заявляє продавець, або їхня відповідність критеріям захисту, застосовуваним у конкретній комп'ютерній мережі. Іспити продуктів будуть проводиться атестованими лабораторіями на платній основі; при цьому лабораторія і фірма, що реалізує продукт на ринку, будуть домовлятися про розміри оплати і терміни.

Галузь пошуку інформації.

Як вже було сказано вище, інформація на початку нового тисячоліття перетворюється в найдорожчий ресурс і оперативне отримання інформації дає перевагу над конкурентами, які її не мають. Є два основних види інформації:

Первинна – та, що отримується безпосередньо в місцях її виникнення, дані отримані шляхом проведення спеціальних досліджень;

Вторинна, відомості за результатами досліджень, що проводились раніше, аналітичні узагальнення(статистичні бюлетені, публікації, огляди).

Первинна інформація може бути отримана від:

Власного, створеного “під дослідження” підрозділу фірми;

Спеціалізованої консалтингової фірми(Агенство Маркетингових Досліджень, SOCIS Gallup-Ukrain);

Рекламного агенства(TMA-Draft).

Після замовлення такого дослідження, перелічені структури розробляють анкету з ключовими запитаннями, наймають додатковий персонал, якщо такий потрібен, проводять збір даних шляхом телемаркетингу, опитування, систематизують дані, підбивають підсумки, передають результати замовнику.

(обгрунтування пропозицій та вибір альтернатив)

Перевагами в цій галузі вважається:

Вартість послуг,

Авторитетність,

Регіональна представленість.

Ясно, що така авторитетна фундація як SOCIS Gallup-Ukrain, буде мати більшу вартість послуг, ніж скажімо TMA-Draft, але для проведення аналізу попиту на окремий вид цигарок запрошувати монстра SOCIS Gallup-Ukrain нема необхідності.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes