МS Accеss, Детальна інформація

МS Accеss
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 11.3
Скачувань: 1118
Побудований за допомогою Майстра звіт може повністю задовольнити ваші вимоги. Проте у деяких вид паках виникає потреба внести зміни у структуру і форму звіту, дещо поліпшити його зовнішній вигляд. У цьому випадку ви можете використати створений звіт як чорновий варіант і скористатись Конструктором звітів для його модифікації та поліпшення.

4.Використання Конструктора звітів для створення та модифікації звітів.

Основними об’єктами звіту є пояснювальний текст і поля. У звітів також можуть бути присутні лінії, прямокутники, рисунки і таке інше.

У процесі створення т модифікації звітів конструктор звітів дозволяє додавати, вилучати, переміщати області звіту разом із розміщеними у них об’єктами. Також можна встановлювати колір і керувати параметрами відображення будь-яких елементів і областей звіту.

Для відкриття вікна Конструктор звітів з метою модифікації раніше створеного звіту потрібно виконати такі дії:

У вікні потрібний звіт.

Натиснути на кнопку “Конструктор”.

Для відкриття вікна Конструктора звітів з метою створення нового звіту потрібно виконати нижчеперелічене:

У вікні бази даних вибрати вкладку “Отчеты».

Натиснути кнопку «Создать».

У вікні діалогу “Новый отчет», що відкривається, зі списку засобів створення звітів вибрати “Конструктор” і натиснути кнопку “ОК”.

На екрані відкриється вікно Конструктора звітів, яке дуже нагадує вікно Конструктора форм і містить майже ті самі об’єкти (написи, поля) та сітку, що й вікно Конструктора форм.

У вікні Конструктора звітів, як і у формах, мають місце і заповнюються за допомогою засобів Конструктора такі області: заголовок звіту, верхній і нижній колонтитули, область даних і область примітки звіту. У разі проведення групування даних у вікні Конструктора додатково з’являються області заголовка групи та примітки групи.

Заголовок звіту розміщується на початку звіту і роздруковується на першій сторінці звіту. Використовується при створенні титульної сторінки звіту.

Верхній колонтитул розміщується н початку кожної сторінки і під заголовком звіту. У цій області розміщуються назви стовпців звіту.

Заголовок групи розміщується перед першим записом кожної групи.

Область даних використовується для відображення даних окремих записів з дже6рела записів для звіту, тобто з таблиці або запиту.

Примітка групи розміщується після останнього запису області даних відповідної групи. Тут, як правило, розміщують підсумковий рядок групи.

Нижній колонтитул розміщується і друкується у нижній частині кожної сторінки. Найчастіше використовується, що вставити номер сторінки.

Примітка звіту розміщується і друкується у кінці звіту. У цій області розміщують підсумковий рядок звіту.

Конструктор звітів надає користувачу у розпорядження велику кількість засобів для формування нових звітів та поліпшення звітів, створених раніше у режимах Авто звіту або Майстра звітів.

Можна виділити три основні групи цих засобів, які викликаються на екран за допомогою відповідних піктограм панелі інструментів вікна Конструктора звітів:

“Панель елементів”. Містить усі елементи управління, які використовуються для вводу і відображення інформації у відповідних областях звіту.

Розглянемо призначення деяких інструментів панелі елементів, які найчастіше використовуються у процесі формування та модифікації звітів:

“Выбор объектов». Використовується для виділення потрібних об’єктів у будь-якій області звіту.

“Надпись”. Використовується для введення тексту в потрібне місце звіту.

“Поле”. Використовується для вводу полів в “Область даных” або в “Область примечания отче та (группы)”, а також для створення розрахункових полів.

“Линия”. Дозволяє креслити лінії у будь-якій області звіту.

“Пямоугольник” Дозволяє креслити прямокутник у будь-якій області звіту.

“Список полів”. Подібний до списку полів для роботи у режимі Конструктора запитів. Це псисько залежить від джерела (таблиці або запиту), на основі якого формується звіт, і яке було вибране за допомогою Автозвіту або Майстра звітів. З допомогою “Мишки” ви можете перемістити будь-яке поле зі списку полів у звіт подібно тому, як це робиться у вікні Конструктора запитів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes