Мова опису задач SITPLAN-2, Детальна інформація

Мова опису задач SITPLAN-2
Тип документу: Реферат
Сторінок: 15
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 55.7
Скачувань: 869
Основн( продукц(йн( правила виконуються у вс(х ситуац(ях, що в(дпов(дають умовам застосування оператора чи демона. Корекц(йн( правила продукц(й виконуються в залежност( в(д деяких додаткових умов, як( не ( умовами застосування оператора чи демона. Вони дозволяють подолати труднощ(, зв(язан( з проблемою меж п(д час р(шення задач в сильно зв(язаних середовищах.

Кожне продукц(йне правило склада(ться з л(во( ( право( частини. Л(ва частина продукц(йного правила ( сукупн(сть елементарних умов (вх(дних вираз(в), необх(дних при виконанн( цього правила.

Порядок перев(рки елементарних умов л(во( частини визнача(ться типом ( вкладенн(стю дужок, в яких м(стяться вх(дн( вирази; за допомогою того чи (ншого розм(щення дужок можна задавати елементи стратег(( планування р(шень.

Р(зн( варианти п(дстановки значень зм(нних в(дпов(дають р(зним вариантам застосування продукц(йного правила.

За допомогою вираз(в право( частини продукц(йного правила (його виход(в) формуються описи вих(дних ситуац(й. Вирази, що дописуються в описи вх(дних ситуац(й, визначаються через декларативн( описов( вирази. (нколи для конкретизац(( зм(нних, що входять в вих(дн( описов( вирази, потребу(ться запуск одн((( або к(лькох вбудованих процедур, що входять в процедурн( вих(дн( вирази.

В кос( дужки беруться вирази л(во( частини продукц(йного правила, як( будуть вилучен( з опису вх(дно( ситуац(( п(сля його виконання.

, якщо до нього може бути застосовано його основне продукц(йне правило.

Наведемо приклад запису продукц(йних правил оператора типу д((, в(дпов(дного перем(щенню робота з к(мнати Х1 у см(жну з нею к(мнату Х3.

ОД ДОСТ 0,5 СТАРТ П(СЛЯ 5: ПЕРЕЙТИ З К(М_Х1 У К(М_Х3

ЯКЩО

ПРИМ(ЩЕННЯ: М(СТИТЬ ДВЕР(_Х2, КОМ_Х1, КОМ_Х3

ДВЕР(_Х2: З((ДНУ( КОМ_Х1 З КОМ_Х3, СТАН В(ДЧИНЕНА.

/ КОМ_Х1 М(СТИТЬ РОБОТ /

РОБОТ ПОРЯД З ДВЕРЯМИ_Х2,

ТО

КОМ_Х3 М(СТИТЬ РОБОТ,

(ЯКЩО

УВЕСЬ Х4: КОМ_Х1 М(СТИТЬ Х4;

ДВЕР(_Х2

/ РОБОТ ПОРЯД З Х4. /

П(сля виконання основного продукц(йного правила опис п(дсумков(( ситуац(( запису(ться вираз “КОМ_Х3 М(СТИТЬ РОБОТ” з конкретизованим значенням зм(нно( Х3, яке набулося п(д час розп(знавання застосування цього правила в в(дпов(дност( з описом його л(во( частини. З опису вх(дно( ситуац(( буде вилучено вираз “КОМ_Х1 М(СТИТЬ РОБОТ”.

До складу цього оператора входить також корекц(йне правило без право( частини. Внасл(док виконання ц((( продукц(( з опису вх(дно( ситуац(( вилучаються вирази, що затверджують факти находження робота зо вс(ма об((ктами Х4. Проте, сл(д зам(тити, що умови находження робота поряд з об((ктами Х4 не ( умовами застосування оператора.

Операторам, як( мають в описах продукц(й цикли, можуть в(дпов(дати посл(довност( д(й, що цикл(чно повторюються.

Наведемо приклад (менувально( частини оператора, що зада( циклом д(ю по перестановц( п(яти об((кт(в з столу Х2 на ст(л Х3:

ОД ЦИКЛ 5 СТАРТ ПЕРЕД 12.00 ТРИВ 30 С:

( П(Д(ЙТИ ДО С ТОЛУ Х2; ВЗЯТИ Х1;

П(Д(ЙТИ ДО С ТОЛУ Х3; ПОСТАВИТИ Х1 НА СТ(Л Х3 ).

Для задання часу початку ( тривалост( виконання оператора в опис( (менувально( частини використан( обмежувачи старта ( тривалост(.

Р(шення по вибору вариант(в механ(чно( обробки деталей приведени в табл. 2.

Таблиця 2

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes