Створення та формування документів великого обсягу. Режим перегляду структури, Детальна інформація

Створення та формування документів великого обсягу. Режим перегляду структури
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 53.4
Скачувань: 1247
Для зміни існуючого шаблона слід відкрити файл шаблона (файли стандартних шаблонів мають розширення DОТ, вони розміщуються в каталозі office.

Введення і редагування тексту

Вводити і редагувати можна тільки текст активного вікна.

Введення символів.

Перед введенням символів слід вибрати шрифт, його розмір, формат. Основні можливості форматування будуть розглянуті далі.

Символи клавіатури вводяться в позицію текстового курсора (мерехтливий вертикальний штрих). Символи можуть вводитись у режимі заміни або вставки. В першому випадку введений символ заміщає той символ, на якому знаходився курсор. В режимі вставки частина рядка, що розміщена праворуч від курсора, зсувається на одну позицію і символ вводиться на звільнене місце. Переключення між режимами здійснюється клавішею [Ins]. Для вилучення символа ліворуч від курсора слід натиснути клавішу [Backspace], а символа в позиції курсора — клавішу [Del]. При цьому курсор переміщається на одну позицію ліворуч. Коли курсор доходить до кінця рядка, то перше слово, яке не вміщається в даному рядку, повністю переноситься в наступний.

В редакторі Word є можливість переносити слова командою меню Сервис/Раcстановка переносов. На екрані з'явиться вікно діалогу. В цьому вікні можна встановити дві опції:

• автоматичне перенесення слів у документі;

• перенести слова з великих букв.

Якщо в будь-якій позиції рядка натиснути клавішу [Enter], то редактор переходить на новий рядок з абзацу. Для переходу в наступний рядок без створення абзацу слід натиснути комбінацію клавіш [Shift-Enter].

Службові символи (закінчення рядка, закінчення абзацу та ін.), як правило, на екран не виводяться. Користувач може включати виведення цих символів відповідною кнопкою¶ панелі інструментів Стандартная.

Автоматична верстка сторінок функціонує тільки тоді, коли у вікні діалогу Параметри, вкладинка Общие встановлено прапорець Фоновая разбивка на страницн.

Користувач може примусово ввести роздільник сторінок. Для цього слід підвести курсор до рядка, з якого має починатися наступна сторінка і натиснути комбінацію клавіш [Ctrl— Enter]. На екрані з'явиться новий роздільник сторінок — штрихова лінія з написом Разрмв страницм. Ці розподільники легко вилучити як звичайні рядки тексту.

Налаштування можливостей редагування

На закладці Edit/Правка у полі Edition option/Параметры правки можна активізувати можливості:

Typing replaces selection/Заменять выделенный фрагмент - під час уведення нового тексту виокремлений текст вилучається;

Drad-and-drop text editing/Использовать перетаскивание текста - активізується засіб редагування за допомогою мишки (див. розділ 2);

Use the INS key for paste/Использовать клавишу INS для вставки - використання клавіші Insert для введення інформації з буфера Clipboard;

Overtype mode/Режим замены - під час уведення новий текст буде вилучати наявний текст;

Use smart cut and paste/Учитывать пробелы при копировании - під час вирізання тексту усуваються зайві прогалини, під час уставляння - додаються потрібні;

Tabs and back space set left indent/Установка отступов клавишами - уставляння відступу за допомогою клавіші Tab дає змогу після натискання на клавіші Enter, почати новий абзац з визначеного відступу;

Allow accented uppercase in French/Прописные с надстрочны ми знаками - для текстів, які написані мовою, що використовує літери з надсимвольними знаками (наприклад, французька, німецька, польська мови);

Auto-Keyboard switching/Автоматическая смена клавиатуры - автоматичне перемикання клавіатури;

When selecting, automatically select entire word/Автоматически выделять слова - у випадку введення перших букв слова, що часто використовується, відбувається автоматичне введення решти букв.

У полі Picture editor/Редактор рисунков є перелік внутрішніх графічних редакторів.

У нижньому полі можна активізувати опцію Enable click and type/Разрешить свободный ввод і вказати назву файлу-шаблона по замовченні (Normal).

Переміщення за текстом.

Переміщуватись за текстом можна з допомогою миші, використовуючи лінійки прокрутки. Для переміщення є можливість використовувати і такі клавіші:

[\x2190,\x2192] — на символ ліворуч, праворуч;

[^]> [^] - на рядок вгору, вниз;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes