Autocad, Детальна інформація

Autocad
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.7
Скачувань: 2623
Zoom – покажи



Вище над рядком стану знаходяться вікно команд, яке складається з трьох рядків що починаеться зі слова Command.

Перший знизу рядок активний в нього вводяться команди і дані які управляють роботою програми. Люба комбінація символів що набираються на клавіатурі автоматично попадає в рядок програм. Повний запис з протокола роботи з програмами можна переглядати в текстовому вікні яке викликається (видаляється) на екран за допомогою клавіші F2. В кожній частині вікна знаходиться закладка Model і одна або декілька layaut. Закладка Model забезпечуе доступ у простір моделювання, простір листа використовується для виконання рамок.

Ліворуч і праворуч від зони креслення встановлені плаваючі панелі інструментів призначені для виклику команд креслення і редагування створюваних об’єктів. Вікно має смуги прокрутки. На парвій межі зони креслкння Tool Palletes – сервісні палітри яке за замовчуванням має три вкладки: піктограми малюнків, блоків, зразків штриховки. Довідкова система аналогічна довідковим системам інших програм.

Завершення роботи програми

Файл\x2192Закрить

File\x2192Close

Alt+F4.

Налагодження процесу креслення.



Точність одиниць вимірювання.

Перед початком креслення необхідно вибрати формат в якому будуть вимірюватись при кресленні лінійні і кутові одиниці вимірювання. Формат і точність одиниць настроюється в діалоговому вікні Drawing units. (одиниці малюнка). В полі Type/Leugth/одиниці вимірювання. Decimal – цей формат представляє лінійні величини в довільних одиницях.

В списку що розкриваеться Precision – точність вибираємо кількістю знаків після коми. Аналогічно вибираємо формат і точність кутових величин в полі Anle (угловие)

В полі Clockwise (по часовій стрілці) перевіряємо наявність (відсутність) прапорця. Відсутність прапорця забезпечує позитивний напрямок відліку кутів проти годинникової стрілки.

При необхідності клацнути на кнопці Direction (направлення) для виклику діалогового вікна Direction Control (вибор направления) в якому потрібно вибрати базовий кут від якого будуть проводитись відліки кутів за замовчуванням базовий кут дорівнює напрямку на схід.

Налагодження області креслення.

Графічна зона програми в просторі моделі це нескінченний простір в якому зображення моделі об’єкта викреслюється в натуральну величину. Креслення зручно виконувати в прямокутній виділеній зоні цього простору. Розміри сторін цього прямокутника називаються лімітами креслення. За замовчуванням програма вводить формат А3. Наприклад встановлено ліміти креслення 210х297 формат (А4).

Меню/формат/опція (ліміти);

В командному рядку з’являється запит програми на введення координат лівого нижнього кута прямокутної області <0.000,0.000> натиснути Ввод.

Вводимо в командному рядку координати правого верхнього кута 210х297. В командному рядку будуть опції [on/off] вводимо в командний рядок опцію on і натискаємо ввод. Програма переходить в режим очікування введення наступної команди про це свідчить запис в командному рядку команд. Тепер точки об’єктів можну буде вводити тільки в межах лімітів креслення яки ми встановили. В побудованій прямокутній області можна вивести точкову сітку з заданим кроком, яка допоможе компонувати креслення в межах заданих лімітів. Керування сіткою здійснюється командою Grid.

Меню/сервіс;

Вибираємо Drawing settings (режими малювання);

Snap and Grid (шаг и сетка). Активуємо виведення точкової сітки в межах лімітів креслення. Вмикати і вимикати точкову сінку знизу на кнопці Grid або через клавішу F7. В полі сітка діалогового вікна режим малювання знаходимо рядок крок сітки по X і вводимо потрібне значення кроку сітки по одній з осей координат натискаємо клавішу вод для виходу з діалогового вікна якщо крок сітки на осях координат однаковий. В лівому нижньому куті графічної зони екрану з’являється сітка.

Розгортуємо сітку на весь екран. Вид/показать все.

Налагодження.

Після виходу в графічну зону програми можна налагодити різні варіанти входження в неї при наступних запусках. Розглянемо діалогове вікно початок роботи Startup. Діалогове вікно має у верхній частині чотири кнопки з піктограмами.

Open a drawing – дозволяє вибрати файл креслення робота з яким виконувалася раніше

Start from Scratch – без шаблону відкривається нове креслення з встановленими одиницями вимірювання. Необхідно налагодити потрібні параметри креслення або залишити ті що завантажують за замовчуванням файл Acadiso.dwt. User a Template – (вибор шаблона). Вибирається файл шаблона з списку файлів що знаходяться в папці Program Files замість цього можна підключити папку, що створив користувач.

User a Wizard (Визов мастера). Запускається майстер підготовки креслення це утиліта що дозволяє задати основні параметри креслення. Можна вибрати майстер швидкої і детальної підготовки. В виробничій зоні діалогового вікна виводиться приціл курсора у вигляді прямокутника з двома лініями що перетинаються. Автоматичне збереження і створення резервної копії. Для уникнення втрат змін в кресленнях бажано встановити режим автоматичного збереження і створення резервної копії креслень відкриваєм меню Tools (сервіс) вибираєм Options (настройки) в діалоговому вікні вмбираємо закладки. Open and Save на панелі File Salety (предосторожности) Precautious (меры предосторожности при сохранении) встановлюємо прапорець Automatic Save і вводимо інтервал часу між двома автоматичними збереженнями у вікні поля Minutes between Saves (інтервал в ми нутах). На тій же панелі встановлюємо прапорець поля Create backyp copy witx each save, (создаватьр езервние копии). Всі копії мають розширення .bak Резервна копія записується в тій самій папці де знаходиться креслення. Натискаємо кнопку Apply (применить) і закриваємо діалогове вікно.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes