Autocad, Детальна інформація

Autocad
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.7
Скачувань: 2631
В Auto Cad є можливість об’єднувати декілька об’єктів в групу і вмбмрати їх за ім’ям.

Команда Group. – викликаємо діалогове вікно Object Crouping.

Вибираємо список: Croup name – і змінюємо її властивості використовуючи кнопки:

Remove – виключення об’єктів із вибраної групи, опис грипи зберігається якщо навіть всі елементи виключено;

Add – додавання нових об’єктів у вибрану групу;

Rename – дати інше ім’я;

Re-order – змінення порядку номерів об’єктів групи;

Description – змінюється текст опису не більше 64 символи;

Explode – видаляється опис вибраної групи;

Selectable – вибрана.

Видалення об’єктів виконуеться наступним способами:

Стирання об’єктів командою Erase. Відкриваємо меню Modifi в ньому виділяємо Erase в командному рядку з’явиться запит на вибір об’єктів, відрізок відмітиться точками і клавіша Enter.

Вирізаємо вибрані об’єкти в буфер обміну. Вибираємо будь яким способом об’єкти вони відмічаються прямокутними маркерами відкриваемо меню редагування правка або комбінацію клавіш Ctrl+x.

Вибрані об’єкти видаляються з креслення але записуються в буфер обміну і становляться доступними для вставки в інші додатки Windows.

Натискаємо клавішу delete після вибору об’єктів.

Введення координат прив’язкою до об’ктів.



Робота програми в режимі об’єктної прив’язки дозволяє використовувати геометричні властивості об’єктів такі як кінцеві і середні точки центри дуг і кіл для введення координат точок об’єктів що створюються. Цей режим активізується тільки під час запиту програми при введенні нової точки. Побудова основного напису креслення відрізків її редагування. Команда Zoom – показати.

Основний напис креслення розташовується в його нижній частині тому зручніше вивести його на екран в збільшеному вигляді. Операції по збільшенню або зменшенню видимого розміру об’єктів на екрані можна виконувати за допомогою Zoom. Команда автоматично входить в режим Window:

Перша дія відкрити меню View, з’явиться додаткове меню з опціями команди,

Друга дія вибираемо Window рамка програми повертається до графічного зображення на екрані.

Третя дія вказуємо перший кут області виду, трошки вище за висоту основного напису, вказуємо протилежний кут рамки так щоб в нього вмістилося зображення основного напису.

Проведення відрізка на заданій відстані від точки. Верхній і горизонтальний відкізок основного напису проходить на відстані 55мм.паралельно нижній границі внутрішньої рамки, для його побудови використовуєм режим From – зміщення, який дозволяє при виконанні команди прив’язатися до точки зміщеної від вказаної базової точки на задану відстань. Режим не обмежує напрямок пересування курсору.

Викликаємо команду побудови відрізка через меню Drow (малювання). Вибираємо Line (відрізок), з’явиться запит в командному рядку на введення першої точки відрізка для визначення координат цієї точки використовуємо режим From.

Викликаємо контекстове меню об’єктної прив’язки і вибираємо з нього прив’язка до точки зміненої від вказаної базової на задану відстань From. В командному рядку з’явиться запит на введення базової точки.

Виконуємо контекстове меню об’єктної прив’язки і вибираємо прив’язку до точки перетину двох об’єктів називається Intersection (перетин). Команда ORTHO обмежує пересування курсора вздовж горизонтальних і вертикальних ліній. Курсор переміщується тільки по осі x, або y, тому решту відрізка можна проводити за допомогою команди Perpendicular (нормаль). Команда знаходиться в рядку стану. Викликаємо контекстове меню об’єктної прив’язки і вибираємо з нього прив’язку до точки розташованої на перпендикулярі до об’єкту. Підводимо курсор до правого вертикального відрізку, внутрішньої рамки після появи піктограми у вигляді двох перпендикулярних відрізків, натискаючи ліву кнопку миші відбудеться прив’язка до другої точки горизонтального відрізка основного напису.

Для виходу з режиму побудови відрізка натискаємо клавішу вводу, або праву кнопку миші.

Команда Araay (масив) на панелі Modifi. В діалоговому вікні (Прямокутний масив). Натискаємо кнопку Selekt Objekt (вибір об’єкту). Діалогове вікно тимчасово закривається і в командному рядку з’явиться запит на вибір об’єктів. Вибираємо горизонтальний відрізок і натискаємо ввод. Програма повертається в діалогове вікно. В полі Rows (рядів) вводимо число в даному прикладі 11 об’єкт, що розмножується також входить в масив в полі Columns вводимо число 1. Задаємо відстань між відрізками 7 вводимо кут повороту в полі Angle of Arrey „0” . Натискаємо ОК для створення масива і виходу з діалогового вікна.

Побудова вертикальних відрізків.

Вертикальні відрізки основного напису розташовані на різній відстані один від одного використовуємо команду Offset (подібні). Спочатку будуємо першу лінію за вже знайомою методикою. Побудувати командою Line першу точку задають на відстані(........) відповідній.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes