Autocad, Детальна інформація

Autocad
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 24.7
Скачувань: 2633
Введення відносних координат замість прикладання 1-ої базової точки і натискання клавіші вводу. На запит проведення другої точки. В даному випадку значення @ вводити не потрібно за допомогою методу напрямок відстань при ввімкненом режимі ORTHO. Команда має опцію Multiple, яка дозволяє виконувати багаторазове копіювання.

Команда Zoom (показать) з опції Real time (реальное время) дозволяє динамічно змінювати розміри зображення.

Клацнути мишою на кнопці Zoom real time на стандартній панелі інструментів на екрані з’явиться зображення курсора у вигляді луна із знаками (+ -). Тримаючі ліву кнопку миші і пересуваючи курсор вверх вниз ми отримаємо динамічне збільшення або зменшення малюнку на екрані. Натискаємо клавішу вводу, виходу, або праву клавішу миші для виходу з режиму.

Команда Pan з опції Real time дозволяє швидко пересувати зображення по графічній зоні екрану, її зручно суміщати з командою Zoom, переходячи від однієї команди до другої за допомогою контекстового меню.

Клацнути кнопку Pan real time (панорамування) розташовані нестандартні панелі не екрані з’явиться курсор у вигляді руки, тримаючи ліву кнопку пересуваємо курсор в потрібному напрямку.

Команда Mirror (дзеркало) дозволяє виконувати дзеркальне копіювання об’єктів. Клацнувши кнопку Mirror на панелі інструментів (редагування). Обираємо об’єкти що відбиваються і клавіша вводу для завершення вибору. Вказуємо першу точку осі відображення. Вказуємо другу точку осі відображення, в командному рядку з’явиться запит

Delete source object (yes/no) удалять исходные обекты да/нет стоит нет. Натискаємо ввод. Якщо об’єкти не копіюються потрібно зберегти.

Відображати відносні осі симетрії можна і текстові об’єкти, але для того щоб напрямок тексту залишився незмінним значенню mirrtext присвоюється „0” за замовчуванням він дорівнює „1”.

Шари і властивості шарів.

Шари дозволяють впорядкувати креслення і підвищують ефективність розробки конструкторської документації. Зазвичай шари порівнюють з листами прозорої кальки на яких зображені елементи креслення.

Накладання цих листів один на одного дозволяє отримати одне зображення. Створення видалення шарів модифікація їх властивостей може виконуватись за допомогою диспечера властивостей шарів при створенні нового креслення. При створенні нового креслення програма створює єдиний шар з ім’ям “0” з типом ліній Continuons (сплошная) вагою ліній Default (обичний) 0,25мм стилем друку Default (обичний). Цей шар не може бути видалений або переыменований.

Клацнути мишою на кнопку Layers Properties Manager – (диспечер свойств слоев), розташований на пенелі інструментів Laers;

Виділяється вже існуючий шар властивості якого бажано взяти в якості основи для створення нового шару.

Клацаємо на кнопці New (новий). В вікні інформаційного поля з’явиться новий рядок в таблиці шарів. В стовпчиках властивостей будуть продубльовані властивості виділеного шару. Шар отримує за замовчуванням нове ім’я Layer 1 (шар 1).

Клацнути мишою на імені шару, надаєм шару ім’я і натискаємо клавішу Enter. Ім’я шару може містити 255 символів, при відображенні довгих імен виводиться тільки початок і кінець імені шару.

Клацнути мишою на перетині стовбця Color таблиці інформаційного поля і рядка шару, вибираємо колір о’бєктів тоді ОК.

Клацаєм мишою на перетині Line type (тип линии).

Найкращим способом структурування креслення є шарове завдання властивостей об’єкту. Але можливо мати на одному шарі об’єкти з різними властивостями. Наприклад шар містить відрізки різної товщини. Кожний з відрізків спочатку обрізається командою Trim до межі між різними товщинами. По обрізаних частинах будуються інші відрізки і замість одного довгого відрізку ми отримуємо два з’єднані в місці зміщення їх товщин. Щоб змінити товщину відрізка в шарі потрібно:

Вибрати горизонтальні відрізки основного напису в якому необхідно змінити товщину в опорних точках відрізків з’являються прямокутники які називаються ручками

Розкриваєм список Line weight (вага лінії) на панелі інструментів Properties (свойства об’єкта).

Вибираємо лівою кнопкою товщину яка переноситься на виділені відрізки список закривається.

Натискаємо клавішу Esc для зняття виділення відрізків.

Вага лінії це товщина з якою об’єкт виводиться при друкуванні на принтері або на плотері.

В графічній частині екрану об’єкти виводяться без ваги якщо кнопка LWT не натиснута.



Діалогове вікно властивостей об’єкта.

Будь які властивості об’єкта включаючи ті що змінюються за допомогою панелі інструментів Properties (свойства об’єкта) можна змінити в діалоговому вікні. Вікно складається з вертикального заголовка на якому є три кнопки. Верхня кнопка “Х” для закриття, і дві інших одна з трикутною стрілкою Auto-hide (автоскрытие) для автоматичного згортанні і розгортання вікна і друга Properties. Свойства для виклику контекстового меню призначеного для накладання режимів роботи вікна.

Команда Properties.

1. Виділяємо на кресленні об’єкт властивості якого необхідно змінити. Об’єкт вицілиться прямокутником в опорних точках.

2. Викликаємо діалогове вікно Properties через кнопки на панелі інструментів стандартная. В верхній частині назва вибраного об’єкту.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes