Розгалуження програми, циклічні програми з розгалуженням, накопичення сум і добутків, одновимірні масиви, двовимірні масиви, обробка текстової інформації, Детальна інформація

Розгалуження програми, циклічні програми з розгалуженням, накопичення сум і добутків, одновимірні масиви, двовимірні масиви, обробка текстової інформації
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 10.6
Скачувань: 1336


IF<логічний вираз> THEN GOTO



Команда циклу з параметром (FOR-NEXT). Цикл з параметром (цикл «для») призначений для організації повторень, якщо їх кількість у циклі наперед відома. Мовою Бейсик цикл “для” записують так:

FOR+ TO STEP

<серія команд>

NEXT

Команда FOR-TO-STEP утворює заголовок циклу, NEXT- команда, яка фіксує кінець тіла циклу і змінює значення параметра І на величину А3. Тіло циклу – це серія команд, що знаходиться між командами FOR та NEXT.

Змінну І наз. Параметром циклу. А1, А2, А3 – арифметичні вирази, змінні, сталі.

Команда циклу WHILE. Умові Пейсик цей цикл записують так:

WHILE <логічний вираз>

<серія команд>

NEND

\x017D

2

\x017D

2

Qи наборами) та матрицями (двомірними масивами чисел): підсумовування, множення, пошук максимального чи мінімального елементів і т.д.

3. а) Наприклад: Скласти графічний алгоритм і програму для обчислення суми n значень функції.

аргумент Хі лежить в межах 4<=Xi<=8.5 і змінюється з кроком \x0394Х=0,45.

Обчислення суми організуємо через обчислення її доданків. За умовою задачі окремі доданки суми зберігати не має потреби, тому кожний обчислений доданок будемо зберігати в одному і тому ж полі пам’яті (комірка Z). Доданки суми будемо обчислювати за однією і тією ж формулою, як значення простої змінної, змінюючи аргумент Хі на величину кроку \x0394Х, тобто маємо справу з арифметичним циклом. Очевидно, що сума Z буде також простою змінною і її накопичення буде проходити за рекурентною залежністю.

Отже, заголовок циклу, символ 3, змінює параметр циклу від початкового значення до кінцевого з постійним кроком, а в тілі циклу проводиться обчислення доданків і накопичення суми, символ 4 і б.

Після виконання першого циклу змінна Z повинна приймати значення першого доданку і тому перед циклом змінній Z необхідно присвоїти значення нуль, символ 2.

Програма обчислення суми буде мати такий вид:

10REM програма накопичення суми

20 LET 2=0

30FOR X=4 TO 8.5 STEP 0.45

40 LET Y=(X+1?5)/SOR (X)

50 LET 2=2+4

60 NEXT X

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes