Мова програмування Turbo-Basic, Детальна інформація

Мова програмування Turbo-Basic
Тип документу: Курсова
Сторінок: 58
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 88.6
Скачувань: 1143
Встановити маркер n Ctrl+Kn (n = 0, 1, 2, 3)

Знайти Ctrl+QF

Знайти та замінити Ctrl+QA

Повторити останній пошук Ctrl+L

Вставити кеpуючий символ Ctrl+P (коди 0 SYMBOL 45 \f "Symbol" 31 ASCII)

Вiдмiнити операцію Ctrl+U

Вiдновити повідомлення про помилку Ctrl+QW

Опцiї пошуку

B Пошук назад

G Пошук по всьому тексту

n n SYMBOL 151 \f "Arial Cyr" будь-яке число; пошук n разів

N Замiна без підтвердження

U Iгнорування великих/маленьких літер

W Пошук тільки цілих слів

Зауваження. В кінці Пам'ятки наведені основна таблиця ASCII та її розширення (альтернативний варіант), де вказане кодування всіх 256 символів знакогенератора ПЕОМ. Символи з розширення таблиці ASCII (зокрема, символи псевдографіки) можуть вводитися за допомогою так званого Alt-уведення. Для його реалізації необхідно натиснути клавішу Alt та, утримуючи її натисненою, набрати на допоміжній цифровій клавіатурі десятковий код потрібного символу. Пiсля відпускання клавіші Alt відповідний символ відобразиться на екрані.

Run (ЗАПУСК ПРОГРАМИ)

Пiсля того як ви завантажили файл з BAS-програмою або створили (відредагували) нову програму, ви можете спочатку відкомпілювати її або відразу запустити на виконання, використовуючи команду Run. Ви можете перервати виконання програми натисканням клавіш Ctrl+Break, якщо опцiя Keyboard break (в меню команди Options) встановлена в режим ON.

Якщо під час компіляції або при виконанні програми буде знайдена помилка, Turbo-Basic перейде до режиму редагування (Edit), вкаже курсором місцеположення помилки в тексті програми, а в верхньому рядку стану редактора з'явиться повідомлення про тип помилки. Пiсля коректування ви можете знову запустити програму для виконання.

Якщо виведення результатів роботи програми відбувається у вікно Run, ви можете розширити його до розміру всього екрана натисканням клавіш Alt+F5.

Compile (КОМПIЛЯЦIЯ ПРОГРАМИ)

Команда Compile компілює (переводить у машинні коди, "зрозумілі" для ЕОМ) BAS-програму, яка завантажена в оперативну пам'ять. Компiляцiя може здійснюватися в оперативну пам'ять ЕОМ, в EXE-файл або TBC-файл в залежності від установки опцiї Compile to (в меню команди Options). EXE-файл, створений системою Turbo-Basic, може виконуватись незалежно в середовищі операційної системи DOS. TBC-файл за своєю структурою схожий на EXE-файл, але може виконуватися тільки в середовищі системи Turbo-Basic.

Якщо ви не визначили головний файл опцiєю Main file (в меню команди File), то буде компілюватися завантажений файл. Якщо головний файл визначено i ви коректували допоміжний робочий файл, вам буде запропоновано зберегти його.

При компілюванні у вікно повідомлень (Message) виводиться число оброблених рядків, операторів i деяка інша інформація.

Якщо під час компіляції програми буде знайдена помилка, Turbo-Basic перейде в режим редагування (Edit), вкаже курсором місце знаходження помилки в тексті, а в верхньому рядку стану редактора з'явиться повідомлення про тип помилки. Пiсля коректування ви можете знову запустити програму на компіляцію.

Рекомендується перед запуском програми (режим Run) спочатку відкомпілювати її. В противному разі при виконанні програми ЕОМ може "зависнути" через значні помилки в програмі.

Options (ОПЦІЇ СИСТЕМИ)

Після виконання команди Options на екрані з'явиться таке меню опцiй:

Options



Compile to Memory

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes