Форми у базах даних, Детальна інформація

Форми у базах даних
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 9.4
Скачувань: 908
3. У структурі форми чітко видно три розділи: розділ заголовка форми, область даних і розділ примітки форми.

У нашому випадку заповнена тільки область даних. Так сталося тому, що форму створював "Мастер", що не потрудився створити і заповнити допоміжні розділи.

4. Усе, що міститься в області даних, є елементами керування. У нашому випадку тут присутні елементи керування тільки двох типів: зв'язане поле (те, що в нього вводиться, надходить і в одноіменне поле таблиці, на базі якої створена форма) і приєднаний напис (називається так, оскільки переміщується разом із своїм елементом керування). У нашому випадку вміст приєднаного напису збігається з назвою зв'язаного поля, але, як ви розумієте, це можна і змінити.

5. Фоновий малюнок, що лежить під елементами керування показує розмір робочого поля форми.

6. Розміри розділів і розміри робочого поля форми можна, змінювати за допомогою миші. При наведенні на межу поділу покажчик змінює форму. У цей момент межу можна переміщати методом перетягування.

Створення написів

Редагування форм перебуває в створенні нових або зміні наявних елементів керування, а також у зміні їхнього взаємного розташування.

x

орення нових елементів керування ми скористаємося тим фактом, що Мастер, що створив форму, не заповнив її розділ заголовка.

1. Перетягнувши вниз розділювальну межу між заголовком і областю даних, ми можемо звільнити вгорі досить місця для створення великого напису.

2. На панелі елементів існує спеціальний елемент керування для створення заголовків, що називається “Надпись”.

3. Натиснувши на ньому, а потім на формі, ми одержуємо текстову рамку, у якій можна вводити довільний текст. При введенні тексту не треба піклуватися про його форматировання. Немає значення, як він виглядає і де розташований. Закінчивши введення, треба натиснути клавішу ENTER, після чого можна приступати до оформлення тексту.

4. Для форматування елемента керування його треба спочатку виділити. Для цього служить інструмент “Выбор объектов”.

5. При виділенні елемента керування навколо нього утворюється рамка з вісьмома маркерами (по кутках і по центрах сторін рамки). Рамку можна розтягувати або стискувати методом перетягування границь. При наведенні на маркер покажчик миші змінює форму, приймаючи зображення відкритої долоні. У цей момент рамку можна переміщувати.

6. Особливу роль грає лівий верхній маркер рамки. При наведенні на нього покажчик миші приймає форму вказівного пальця. Про роль цього маркера ми розповімо трохи пізніше.

7. Коли об'єкт виділений, можна змінювати параметри шрифту, метод вирівнювання тексту й інші елементи форматування. Це виконують звичайними засобами форматування, доступними через відповідну панель інструментів Access.

8. Якщо натиснути на виділеному елементі правою кнопкою миші, відкриється його контекстне меню, у якому є додаткові можливості зміни оформлення. У нашому випадку, наприклад, застосоване “Оформление с тенью”.

Створення і редагування зв'язаних полів

1. Заголовок таблиці, що ми тільки що створили, не зв'язаний з жодним із полів таблиці. Тому елемент керування “Надпись” ще називають вільним полем. Текст, введений у нього, залишається незмінним незалежно від того, яку запис у цей момент переглядають у формі.

2. Зовсім інша справа з елементами керування, у яких відображається вміст полів таблиці. Такі елементи керування називають зв'язаними полями.

3. Для їхнього створення служить елемент “Поле” на панелі елементів.

4. При створенні зв'язаного поля разом із ним одночасно створиться ще один елемент керування - приєднаний напис. Він переміщується разом із зв'язаним полем і утворює з ним єдине ціле.

5. Зверніть увагу на те, що, що слово «Результативность» у приєднаному написі записане без останньої літери. Це не помилка. Просто "Мастер", що створював форму, зробив це неакуратно, і зв'язане поле «наїхало» на приєднаний напис.

6. Відірвати поле від приєднаного напису дозволяє вже згаданий маркер, розташований у лівому верхньому кутку. При наведенні на нього покажчик миші приймає форму вказівного пальця. У цей момент зв'язане поле можна відірвати від приєднаного напису і переміщувати окремо.

Переміщувати елементи керування і змінювати їхні розміри за допомогою миші не занадто зручно. Набагато зручніше використовувати для цієї цілі курсорні клавіші в комбінації з клавішами SHIFT або СTRL. У першому випадку відбувається зміна розмірів елемента керування, а в другому - зміна його розташування.

7. Щоб елементи керування розташовувалися у формі рівними рядами, існують спеціальні команди вирівнювання. Спочатку треба виділити групу елементів керування за допомогою інструмента “Выбор объектов” (група вибирається при натиснутій клавіші SHIFT), а потім дати команду “Формат”->”Выровнять" і вибрати метод вирівнювання.

Інші елементи керування форми

При створенні форми вручну елементи керування розміщують на ній так, як зручно проектувальнику. Створені елементи керування форми вирівнюють за допомогою команди “Формат” ( “Выровнять”.

Крім розглянутих вище елементів керування “Надпись” і “Поле”, існує ще декілька корисних елементів керування.

1. Перемикачі. З ними можна зв'язати команди, наприклад, що виконують фільтрацію.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes