Основні процедури системи Mathcad, Детальна інформація

Основні процедури системи Mathcad
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 51.4
Скачувань: 1233
У текстовій області виділіть фрагмент, який ви хочете форматувати по-іншому. Він буде виводитись на екран в оберненому кольорі. Тепер ви можете для виділеного фрагменту змінити шрифт, його розмір, накреслення (напівжирний, курсив, підкреслений тощо) за допомогою відповідних кнопок (див. на панель шрифтів).

Інші можливості форматування тексту доступні в меню «Format/Text...».

Відносно зміни шрифтів у математичних виразах зауважимо спочатку, що Mathcad відрізняє змінні (імена змінних і функцій) та константи (числа), і тому ви можете встановлювати різні шрифти для них. З цією метою вкажіть змінну або константу в математичній області та використайте панель шрифтів для відповідних змін.

Mathcad також дозволяє виділяти математичні вирази підвищеною яскравістю. Для цього вкажіть математичний вираз та виконайте команду «Properties/Highlight Region» в меню «Format».

Щоб вибрати інші кольори для заднього плану, тексту, математичних виразів вашого робочого аркуша, які встановлюються за умовчанням, виконайте команду «Color» в меню «Format».

Форматування результатів

Спочатку зробимо декілька важливих зауважень про те, як Mathcad форматує результат обчислень. Розглянемо приклад. Визначимо:

P:=5000 r:=.07 n:=365



Знайдемо: A(3)=6.168(103

Зауважте, що за умовчанням Mathcad подає результат в експоненціальній формі, якщо він перевищує за абсолютною величиною 1000; крім того за умовчанням після десяткової крапки (коми) виводиться 3 цифри. Припустимо, що за приведеною формулою ви підраховували гроші, а, отже, хочете вивести результат у звичайній формі з двома знаками після десяткової крапки. Щоб змінити формат результата, зробіть такі дії:

Двічі натисніть на результат «A(3)=», або вкажіть на результат та виберіть команду «Number» в меню «Format». З(явиться діалогове вікно «Number Format».

Змініть число у полі «Exponential Threshold» з 3 на 6.

Змініть число у полі «Displayed Precision» з 3 на 2.

Натисніть кнопку «OK».

Ви побачите: A(3)=6168.27 .

Зміни у форматі виведення результату, що зроблені вами, є локальними, тобто застосовані тільки до A(3). Якщо ви хочете змінити формат виведення результатів для всього документа, зробіть такі дії:

Вкажіть на вільне місце документа.

Виберіть команду «Number» в меню «Format».

Змініть числа у відповідних полях.

Натисніть кнопку «OK».

У діалоговому вікні «Number Format» ви також можете контролювати такі характеристики:

Комплексну толерантність.

Нульову толерантність.

Основу числення — вісімкову, шістдесяткову, або десяткову — для цілих чисел.

Зауваження. Точність обчислень у Mathcad(і завжди максимально можлива і не залежить від значень параметрів виведення результатів.

Графіки, побудовані вами, також легко форматуються за допомогою відповідного діалогового вікна, що викликається подвійним натисканням на графіку. Спробуйте встановити різні формати на ваших графіках, а ми наведемо лише два приклади:

Використання одиниць вимірювання

Однією зі зручних можливостей Mathcad(а є те, що він слідкує за стандартними одиницями вимірювання під час розрахунків та конвертує одиниці вимірювання обчислених величин автоматично. Наприклад, ви можете визначити змінну через вбудовану одиницю «кілометр» просто помноживши відповідне їй число на «km». Давайте визначимо радіус та поверхню Землі:

r:=6370(km (наберіть на клавіатурі r: 6370\xF02Akm)

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes