Основні процедури системи Mathcad, Детальна інформація

Основні процедури системи Mathcad
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 51.4
Скачувань: 1231
Вкажіть на знак «плюс». Зауважте, що обидва вирази, що додаються, беруться у синій прямокутник селектування.

Вкажіть на символ квадратного кореня. Корінь та все, що стоїть під ним, селектуються.

Вкажіть на символ ділення. Весь дріб селектуються.

Вкажіть на знак «мінус». Обидва вирази, що віднімаються, селектуються.

Вкажіть на знак «двокрапка-дорівнює». Селектується весь вираз.

Тепер повчимося іншій техніці. Вкажіть на цифру «5» та почніть натискати клавішу [пропуск], або клавішу «\xF0AD», щоб селектувати кожного разу більшу частину виразу. Натисніть клавішу «\xF0AF», щоб деселектувати її.

Селектування частин виразу у подібний спосіб дозволяє додавати або видаляти їх:

Якщо ви хочете замінити «5» на «6», вкажіть праворуч від цифри «5» (ви побачите синій прямокутник селектування), натисніть клавішу «Backspace» (() та наберіть 6.

Якщо ви хочете замінити знак ділення на знак множення, вкажіть на знак ділення, натисніть клавішу «Backspace» (() та наберіть \xF02A.

Якщо ви хочете взяти корінь квадратний від усієї правої частини виразу, вкажіть на знак «мінус» та натисніть клавішу оберненої похилої «\» (це — «гаряча клавіша» для кореня квадратного).

Якщо ви хочете помножити всю праву частину виразу на «3», селектуйте її, потім натисніть клавішу «Insert», та наберіть \xF02A3. Зауважте, що синій прямокутник селектування зміниться на червоний, коли ви натиснете клавішу «Insert».

Якщо редагуючи вираз, ви зробили помилку і не знаєте, як її виправити, то видаліть вираз та почніть його введення знову, або виконайте команду «Undo» в меню «Edit»; або, якщо ви нещодавно зберегли ваш робочий аркуш, закрийте його без збереження та знову відкрийте його.

Області визначення змінних

Задавати області визначення змінних у Mathcad(і є обов(язковим. Щоб задати, наприклад, область визначення змінної x від 0 до 10, просто вкажіть позицію курсора-хреста у вільному місці та наберіть на клавіатурі x:0;10 .

 .

— «Range Variable» арифметичної палітри.

Тепер ви можете використовувати величину з визначеною областю змінювання для визначення інших величин. Наприклад, задайте область визначення для x, а потім визначте функцію f(x), як показано нижче:

 .

Якщо ви хочете побудувати таблиці для x та f(x), просто наберіть знак «=» після відповідної величини, після чого ви побачите:

 .

Зауважте, що перед другою величиною в області визначення треба набирати кому «,», а після неї — крапку з комою «;».

Визначення векторів і матриць

До сих пір ми мали справу з окремими числами, або скалярами. Mathcad може оперувати також і з масивами чисел такими, як вектори та матриці. Щоб утворити вектор або матрицю у Mathcad(і, треба спочатку задати розмірність масиву, а потім заповнити потрібними значеннями мітки шаблону, що з(являється. Наприклад, щоб утворити вектор «v», що вказаний нижче, встановіть курсор-хрест у вільне місце та виконайте такі дії:

Наберіть v: .

— «Matrix or Vector» на палітрі векторів та матриць).







\x02DC

\x00B2

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes