Основні процедури системи Mathcad, Детальна інформація

Основні процедури системи Mathcad
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: Олексій
Розмір: 51.4
Скачувань: 1234
Реферат на тему:

Основні процедури системи Mathcad

Математичний вираз у Mathcad(і є дійсно чудовим об(єктом: це — картинка-зображення на вашому екрані (або на папері, якщо ви друкуєте ваш робочий аркуш) і одночасно це — множина інструкцій для обчислення чогось. Ось чому редактор рівнянь Mathcad'а є унікальною сумішшю текстового процесора та генератора кодів, які покликані вірно представляти та правильно обчислювати вирази. У цьому розділі ми зосередимося на основних процедурах введення, побудови, редагування математичних виразів, на роботі з текстами та графіками у робочих аркушах Mathcad(а і т. і.

Робота з областями Mathcad(а

Кожне рівняння, текстовий абзац або графік у робочому аркуші Mathcad(а є окремим об(єктом, що зветься «область». Ви можете побачити ці області, вказавши покажчиком миші у порожньому місці екрана, а потім натиснувши її ліву кнопку та потягнувши у якійсь бік через рівняння, текст та графіки. Області, що зустрінуться на шляху будуть оточені прямокутниками зі сторонами з пунктирними лініями. У наведеному нижче прикладі у першому рядку знаходиться текстова область, у другому — математична:

Після того як ви селектували (вибрали) область за допомогою вказаної процедури, ви можете перемістити її у будь-яке місце вашого робочого аркуша. Щоб перемістити область:

Виділіть області так, щоб вони були оточені пунктирними прямокутниками.

Перемістіть покажчик миші у виділену область. Зауважимо, що він набуде вигляд великого чорного хреста.

Натисніть ліву кнопку миші та перетягніть виділені області у нове місце вашого робочого аркуша.

Після виконання вказаних дій відпустіть кнопку миші та натисніть її у порожньому місці аркуша, щоб деселектувати області.

Ви також можете побачити області робочого аркуша, вибираючи команду «Regions» в меню «View». Світлі області будуть ясно виділятися на темному фоні.

Важлива особливість Mathcad(а полягає в тому, що він читає ваш документ зліва направо і зверху вниз саме так, як ми читаємо книгу. У зв(язку з цим будьте обережні при перенесенні або видаленні областей! Наприклад, у математичній області



неможна перенести далі визначення y:\xF03D10, оскільки Mathcad не зможе обчислити наступний вираз.

панелі редагування. Описані процедури корисні при випадковому видаленні якоїсь області.

Введення математичних виразів та тексту

.

Після того як ви наберете «+», ви побачите маленький чорний квадрат, оточений синім прямокутником. У Mathcad(і цей квадрат зветься міткою-заповнювачем. Якщо ви продовжите набирання на клавіатурі, то все, що вводите, буде відображатися на місці цієї мітки. Наприклад, наберіть 2, а потім натисніть клавішу з символом рівності «\xF03D», щоб побачити результат.

.

математичної панелі.

Зауважимо ще раз, що всі вирази у робочому аркуші Mathcad(а мають звичайний математичний вигляд.

У будь-яке місце вашого робочого аркуша можна вставляти будь-який текст. Для цього встановіть курсор-хрест у потрібне місце та наберіть на клавіатурі символ подвійних лапок «"». Після цього буде утворена текстова область, у якій ви можете друкувати що завгодно так, як у звичайному текстовому процесорі. Зауважимо, що при збільшенні текстової області збільшується також і чорний прямокутник, що оточує її. Після закінчення введення тексту вкажіть покажчиком миші поза цим прямокутником, він зникне і ви можете продовжити введення математичних виразів.

Визначення змінних

.

на арифметичній палітрі), Mathcad виводить на екран символ «:\xF03D». Цей символ використовується у Mathcad(і як оператор присвоювання. Щоб побачити, чому дорівнює змінна «age», наберіть на клавіатурі її ім(я, а потім знак рівності: age\xF03D .

Якщо ви хочете присвоїти інше значення змінній «age», встановіть курсор праворуч від старого значення (у прикладі — «23»), клавішею «Backspace» (() видаліть його та введіть нове значення.

Тепер ви можете використовувати визначену змінну у виразах Mathcad(а:



Або використовувати змінну для визначення іншої змінної:



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes