Проектування АЕІС для розв’язання задачі “Облік випуску готової продукції”, Детальна інформація

Проектування АЕІС для розв’язання задачі “Облік випуску готової продукції”
Тип документу: Реферат
Сторінок: 25
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 57.6
Скачувань: 2736
3.1. Проектування класифікаторів і кодів 17

3.2. Проектування результуючих документів 21

3.3 Проектування вхідних документів 28

4.Проектування внутрішньомашинної інформаційної бази 31

5.Проектування модулів перетворення даних 37

Висновки 38

Список використаної літератури 39

Додаток 1. 40

Додаток 2 41

Додаток 3 42

Додаток 4 43

додаток 5 44

додаток 6 45



Вступ

Розвиток засобів обчислювальної техніки забезпечив можливість для створення і широкого використання системи обробки даних різноманітного призначення. Розробляються інформаційні системи для обслуговування різних сфер діяльності системи управління господарськими і технічними об’єктами, модельні комплекси для наукових досліджень, системи автоматизації проектування і виробництва, всеможливі тренажери і навчальні системи.

Зараз системи обробки даних широко застосовуються в бухгалтерському обліку для розв(язку різноманітних задач, оскільки облік займає одне з важливих місць в системі управління. Він відображає реальні процеси виробництва, обороту, розподілу і споживання, характеризує фінансовий стан підприємства, служить основою для планування його діяльності. Бухгалтерський облік не тільки відображає господарську діяльність, але й діє на неї. Будучи частиною управління, він дає важливу інформацію, яка дозволяє контролювати поточну діяльність підприємства, планувати його стратегію і тактику оптимально використовувати ресурси, вимірювати і оцінювати результати діяльності.

Облік є важливим засобом систематичного контролю за збереженям товарно-матеріальних цінностей, грошових засобів за правильним їх використанням.

Отже, для автоматизації обліку випуску готової продукції (на прикладі медпрепаратів) доцільно використати даний проект. Створена на основі проекту система покликана звільнити людину від трудомісткого розрахункового процесу і дати можливість отримати своєчасну і достовірну інформацію, необхідну для управління.

Автоматизація даної задачі надає можливість проводити якісний аналіз випущеної продукції і за допомогою цих даних передбачати попит на той чи інший вид виробів, та отримати статистичну та облікову інформацію про діяльність підприємства.

Метою даного курсового проектування є автоматизація обліку випуску готової продукції на фармацевтичному підприємстві.

Завданням курсового проекту є контроль за збереженням випущеної готової продукції на складі, аналіз надходження готової продукції в розрізі підрозділів та вибуття в розрізі отримувачів. Обробка і аналіз даних по надходженню і руху готової продукції ручним способом вимагає дуже векликих трудових і часових затрат, а тому автоматизація цієї задачі є необхідною.

Автоматизація і комп’ютеризація управління, звичайно, не вичерпується тільки підвищенням продуктивності управлінської праці. ЕОМ дозволяє підняти роботу по управлінню виробничими процесами, підприємствами та всім господарством країни вцілому на якісно новий рівень.

Ефективне використання операційної технології в управлінні різними ланками народного господарства країни пов(язано, перш за все, з розробкою та організацією функціонування систем автоматизованої обробки економічної інформації (САОЕІ), основна задача яких полягає в раціональній органазації всіх необхідних етапів перетворення економічних даних. Створення таких систем є складним процесом, який включає в себе:

аналіз вихідної інформації, що підлягає обробці;

постановку задачі;

розробку, або адаптацію програм і їх машинного рішення;

вибір і організацію технічного збору і обробки даних;

1. Опис предметної області.

Облік готової продукції повинен забезпечити контроль за : виконанням завдань, щодо випуску продукції, за договірним асортиментом, збереженням продукції в місцях схову і в дорозі до покупців, одержанням договірної дисциспліни відвантаження продукції покупцям і її оплатою, отриманням покупцями вантажів і внеобхідних випадках її переадресування, обгрунтованістю претензій покупців і розрахунками за претензійними сумами, своєчасним поверненням покупцями тари, правильним відображенням витрат пов(язаних з реалізацією продукції і результатів від її реалізації.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes