Облік витрат обслуговуючих виробництв та господарств, Детальна інформація

Облік витрат обслуговуючих виробництв та господарств
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 24.6
Скачувань: 1866
2. Відрахування на соціальні заходи.

3. Витрати на утримання домогосподарства.

4. Витрати на утримання основних засобів.

5. Інші витрати.

На першу статтю "Витрати на оплату праці" відносять нараховану основну і додаткову оплату праці двірникам, сторожам, прибиральницям, завідуючому житловим господарством, обліковому та іншому обслуговуючому персоналу. Заробіток цих працівників оплачують погодинно на основі табелів обліку робочого часу.

У статті "Відрахування на соціальні заходи" відображають відрахування на соціальне страхування та інші відрахування, включаючи відрахування на обов'язкове медичне страхування, на державне (обов'язкове) пенсійне страхування; до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення, до Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

Стаття "Витрати на утримання домогосподарства" включає всі витрати на санітарне очищення і благоустрій житлового господарства: очищення території та дахів будинків від снігу; вивезення сміття і його спалення; поливання вулиць, тротуарів, скверів, клумб; витрати піску в зимовий період; витрати електроенергії на освітлення дворів, місць загального користування тощо; дезинфекція територій; заряджання вогнегасників; витрати на охорону праці й техніку безпеки; інші витрати.

По цій статті витрати облічують на підставі табелів обліку робочого часу, нарядів на відрядну роботу, дорожніх листів вантажного автомобіля, дорожніх листів трактора, накладних, лімітно-забірних карт тощо.

У статтю "Витрати на утримання основних засобів" включають витрати на поточний ремонт житлового фонду, а також амортизаційні відрахування (знос) по колодязях, пар-. канах, внутрішньодворових приміщеннях, озеленювальних і декоративних насадженнях.

На статтю "Інші витрати" відносять: витрати на технічну інвентаризацію майна; витрати на утримання дитячих майданчиків; знос і витрату спецодягу та інших малоцінних і швидкозношуваних предметів; орендну плату за орендований в інших підприємствах житловий фонд та інші витрати.

Статті витрат підприємств громадського харчування.

1. Витрати на оплату праці.

2. Відрахування на соціальні заходи.

3. Сировина (продукти).

4. Витрати на утримання основних засобів.

5. Знос малоцінного інвентарю.

6. Інші витрати.



F

3/4

&

,

d

®

A

oe

hn

# hn

\x0161

®

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes