Тренінги, рольові ігри та управлінські тести для підготовки менеджерів, Детальна інформація

Тренінги, рольові ігри та управлінські тести для підготовки менеджерів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 22
Предмет: Менеджмент
Автор: фелікс
Розмір: 49.6
Скачувань: 1942
Ні - 0



Ключ до теста

0 - 10 очок: звичайно, Ви не будете займатися ризикованими авантюрами з грошима, навіть якщо вони обіцяють прибуток. Скоріше Ви тип "консервативного вкладника", тихо-мирно зберігаєте гроші в Ощадбанку. А якщо б Ви змогли переконати себе ризикнути і вибрати хоч яку-небудь форму активних дій з капіталом, скоріше за все Ви б від цього тільки виграли б.

11 - 20 очок: Ви зовсім непогано орієнтуєтеся на ринку капіталів, з чим Вас вітаємо. Але, все таки, час від часу Вам корисно трішки охолонути і, приборкавши любов до ризику, яка може стати неконтрольованою, звернутися до більш консервативних (не таких прибуткових, але надійних) способів вкладення капіталу. Нехай частина капіталу все-таки буде в надійних цінних паперах. А в іншому - так тримати!

21 - З0 очок: ну і ну! Признайтеся, чи не питає Ваш керівник іноді у Вас поради? Просто вражаючий нюх на гроші подарувала Вам природа! Але обережніше. Час від часу старайтеся зупинитися і задати собі питання: чи не дуже Вас "заносить". Навіть найбільш здібна людина не застрахована від помилок. Якщо бути надто самовпевненим, можна пропустити момент небезпеки.



3. Рольові ігри

У професійній підготовці керівників велику роль відіграють навички ділового спілкування. Керівнику важливо вміти реагувати на між особистісні події у колективі.

Одним з основних навчальних прийомів, що тренують правильну реакцію на міжособистісні події у колективі, є так звані рольові ігри. Це більш чи менш наближені до реальності ситуації, подальший аналіз яких дозволяє досить предметно з’ясувати деякі закономірності і правила ділового спілкування. Деякі з таких ігор наведені нижче у вигляді практичних робіт. Їх корисно використовувати при навчанні менеджерів, тому що це з одного боку цікава гра, а іншого – корисний досвід у спілкуванні.

Міністерство освіти і науки України

Рівненський державний технічний університет

Спеціалізований факультет

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ

з курсу "Менеджмент" для студентів денної та заочної форм навчання спеціальностей "Облік і аудит" та "Економіка підприємства".

Тема: "Злочинець - герой."

Сценарій заняття

1. Для виявлення ступеня навіювання академічна група поділяється на дві підгрупи, яким роздають одну і ту ж фотокартку людини. При цьому одній підгрупі сповіщають, що це портрет "Героя" і просять зробити опис його зовніншості, який дає змогу побачити це в ньому.

Іншій підгрупі сповіщають, що це "Злочинець" і також пропонують зробити опис його зовнішності, який би підтвердив це.

2. Кожен студент в індивідуальному режимі на протязі 5-7 хвилин складає власну характеристику людини, зображеної на фотокартці.

3. Після цього кожна підгрупа обговорює характеристики і створює єдину комплексну версію, яку і захищає КЕП (капітан команди).

4. Керівник гри зачитує об’єктивну характеристику людини, зображеної на фотокартці і робить висновки.

Упорядник проф. С.М.Гончаров.



Міністерство освіти і науки України

Рівненський державний технічний університет

Спеціалізований факультет

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ

з курсу "Менеджмент" для студентів денної та заочної форм навчання спеціальностей "Облік і аудит" та "Економіка підприємства".

Тема: "Ситуація "Корабельна аварія"."

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes