Тренінги, рольові ігри та управлінські тести для підготовки менеджерів, Детальна інформація

Тренінги, рольові ігри та управлінські тести для підготовки менеджерів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 22
Предмет: Менеджмент
Автор: фелікс
Розмір: 49.6
Скачувань: 1942
Ситуація

Ви відпочиваєте на власній яхті в південній частині Тихого океану. В результаті пожежі більша частина яхти знищена і вона поступово занурюється у воду. Ваше місцезнаходження невідоме у зв’язку з поломкою навігаційних приладів, але ви знаходитесь на відстані біля 1500 км від найближчої землі.

Проблема

В таблиці 1 наведено перелік 15 предметів, які збереглися від пошкодження після пожежі. В доповнення до цих речей зберігся надувний гумовий човен з веслами. Ви повинні ранжувати 15 перерахованих предметів у відповідності з їх значенням для виживання. Зазначте цифру 1 біля найважливішої речі, цифру 2 – біля другої за значенням і так далі до п’ятнадцятого, найменш важливого для Вас (див. табл.1).

Завдання

Після того як завершено ранжування (7 хв.), групи (або команди) виконують загальне завдання (15 хв.), щоб прийти до єдиної думки щодо рангу кожної з 15 речей. Досягнути узгодження складно, тому не кожна оцінка буде отримувати повну підтримку всіх учасників. Група (команда) прагне кожну оцінку подати так, щоб всі учасники групи могли з нею погодитись хоча б частково. Після цього представник групи (КЕП команди) озвучує погоджене ранжування і захищає його. Виникає групова дискусія. Після заслуховування версій усіх команд, керівник дискусії оголошує експертне рішення.

Рішення експертів

Основними предметами, необхідними людині, яка потрапила у корабельну аварію в океані, є речі, які привертають увагу та ті, що допомагають вижити до прибуття спасателів. Навігаційні засоби мають порівняно невелике значення: якщо навіть гумовий човен і в змозі досягнути землі, неможливо на ньому запасти достатньо харчів і води для життя на протязі тривалого часу. Таким чином, найважливішими є дзеркало та каністра з нафтогазовою сумішшю. Ці речі можуть бути використані для сигналізації повітряним та морським рятівникам. Іншими за значенням є такі речі, як 20-літрова ємність з водою та армійський харчовий запас (див.табл.2).

Таблиця 1

Групова дискусія для розробки рішення в екстремальній ситуації "Корабельна аварія"

№ п/п Предмет Індивідуальна Групова



ком. А ком.Б ком.С

1 секстант





2 дзеркало для гоління





3 вода (20 л)





4 протимоскітна сітка





5 коробка з армійським харчовим запасом





6 карта Тихого океану



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes