Психологія тероризму, Детальна інформація

Психологія тероризму
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Психологія
Автор: фелікс
Розмір: 33.2
Скачувань: 1119
Кількість що нападали: невстановлені

Доля що нападали: невідомі

У столиці Шри Ланки Коломбо в результаті скоєного на передвиборному мітингу опозиційної Об'єднаної національної партії вибуху загинуло 11 чоловік. Ніхто не взяв на себе відповідальності, але найбільше мабуть, що авторство диверсії, як і замахи на Президента Камаратунгу, належить тамільським повстанцям.

22 грудня 1999

Напад на будинок суду в Санкт-Петербурзі

Місце: Росія, Санкт-Петербург

Організація: група карних злочинців

Тип нападу: збройний напад

Знаряддя нападу: вогнепальна зброя, вибухівка

Об'єкт нападу: будинок суду

Жертви: один міліціонер загинув

Кількість що нападали: невідомо

Доля що нападали: невідомі

За повідомленнями ЗМІ, у 17.15 у Санкт-Петербурзі на будинок Калининского суду вчинений збройний напад. Під час конвоювання злочинця роздався вибух, слідом за чим виникла перестрілка між міліціонерами і групою бандитів. Не зовсім ясні наміри нападників: або вони хотіли звільнити свого товариша, або знищити його.

24 грудня 1999

Захоплення Індійського аеробуса

Місце: Непал, Катманду

Організація: Лашкар-є-Тойба

Тип нападу: захоплення авіалайнера

Знаряддя нападу: стрілецьк зброя (АК-47), гранати, холодне зброя і пістолети

Об'єкт нападу: літак

Жертви: кілька людей убито, ще декілька одержали поранення; спочатку в якості заручників виявилися 186 чоловік

Кількість що нападали: п'ятеро

Доля що нападали:

Захоплення й утримання на протязі декількох останніх днів літака з заручниками зроблено в Індії кашмірськими сепаратистами, по деяких повідомленнях - сикхами, по іншим - членами створеної в 1990 ісламістської організації Лашкар-є-Тойба. Терористи потребують у якості умови звільнення заручників звільнення з Індійських тюрем декількох відомих терористів і лідерів антиіндийського сепаратистського збройного руху в Кашмірі.

Захоплений терористами біля 17-00 за місцевим часом літак компанії Indian Airlines А-300 робив рейс із Катманду в Нью-Делі. На борту лайнера знаходилися 11 членів екіпажа і 175 пасажирів, 25 із який - іноземці: громадяни Непалу, Японії, Швейцарії, Іспанії, Канади, США, Бельгії.

Під час польоту терористи зажадали від пілотів летіти в Лахор (Пакистан), але через відмову пакистанську владу прийняти літак був змушений приземлитися в Амритсарі на території Індії. По початкових повідомленнях під час стоянки в Амритсарі терористами були вбиті четверо пасажирів. Після 40-хвилинної стоянки літак знову злетів і незабаром приземлився в Лахорі. Після дозаправлення літака, доставки на борт води і їжи і надання медичної допомоги, літак знову злетів. Спочатку терористи мали намір приземлитися в Кабулі, але після відмови талибів запросили посадку в уряду Омана, також відмовившого їм у приземленні. Після дев'ятигодинної подорожі терористам нарешті вдалося приземлитися на військовій базі Ал Мінхат під Абу Дабі (ОАЕ). У Еміратах терористами були звільнені 25 чоловік: 3 чоловіків, 9 жінок і 13 дітей.

З Абу Дабі дозаправлений літак вилетів в Афганістан, де приземлився 25.12.1999. Уряд Індії починає спроби домовитися з терористами.

29 грудня 1999

Напад на російських військових у Косово

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes