Конституція України - основне джерело конституційного права, Детальна інформація

Конституція України - основне джерело конституційного права
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 3
Предмет: Правознавство
Автор:
Розмір: 15.5
Скачувань: 1350
Великою мірою вирішено усіх цих по-справжньому доленосних питань і має сприяти Конституція України 1996 року, яка за своєю спрямованістю і конкретним змістом відповідає світовим демократичним стандартам, що й визнано великою кількістю незалежних експертів-фахівців.

Необхідно пам’ятати, що Конституція за своїм значенням і роллю у суспільстві не може слугувати засобам у боротьбі різних політичних сил. Сила самої Конституції, її політичне значення перш за все в її стабільності, послідовності у здійсненні її настанов. Єдине, що можна було б запропонувати (з точки зору подальшого вдосконалення Конституції України), — це ще більше посилення її стабільності шляхом встановлення, що прийняття Конституції та внесення до неї відповідальних змін можливе лише шляхом проведення всеукраїнського референдуму або скликання так званої конституанти (зборів представників від усіх верств населення, політичних партій тощо).

Використана література

Декларація про державний суверенітет України: Прийнята Верховною Радою Української РСР 16 липня 1990 року // Відомості Верховної Ради Української РСР, 1990, № 3, ст. 429.

Конституція України: Прийнята на п’ятий сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року // Голос України, 1996, 13 липня.

Кравченко В.В. Конституційне право України: Навч. посібник. — К., Атіка, 2000. С. 91.

Основи конституційного права України. Під ред. проф. В.В. Копєйчикова. К., Юрінком Інтер, 1998.

Тодика Ю.М., Клименко Г.Б. Основи конституційного права: Навч. посібник. Харків, Консул. 1998.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes