Маса лінії. Координати центра ваги плоскої кривої та фігури Приклади застосування означеного інтеграла до розв’язування простих задач механіки, фізики та інших областей. Деякі застосування в економіці, Детальна інформація

Маса лінії. Координати центра ваги плоскої кривої та фігури Приклади застосування означеного інтеграла до розв’язування простих задач механіки, фізики та інших областей. Деякі застосування в економіці
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Математика
Автор: Олексій
Розмір: 63.7
Скачувань: 1112
Пошукова робота на тему:

Маса лінії. Координати центра ваги плоскої кривої та фігури Приклади застосування означеного інтеграла до розв’язування простих задач механіки, фізики та інших областей. Деякі застосування в економіці.

План

Маса плоскої лінії

Статичні моменти і центр ваги

Обчислення моментів інерції

Обчислення роботи

Деякі задачі прикладного характеру

1. Застосування інтегрального числення у фізиці,

механіці, техніці

1.1. Маса плоскої лінії

. Звідки

.

 (саме цей випадок тут і розглядатиметься), то

,                               (10.13)   

.

звідки одержимо формулу для обчислення маси кривої

                            (10.14)

1.2. Статичні моменти і центр ваги

.

Про статичний момент відносно осі говорять лише тоді, коли система матеріальних точок (неперервна або дискретна) є плоскою, тобто знаходиться в одній і тій самій площині, що й вісь. Якщо ж система матеріальних точок не належить одній площині, то мова може йти лише про статичний момент відносно площини.

 – відстані зі знаком ”+” або “-” залежно від того, де знаходяться точки (для точок, що лежать з одного боку від осі (площини) береться, наприклад, знак “+”, тоді для точок, що лежать з іншого боку, знак “-”).

 



Отже,

  (10.15)

,



Звідси

           (10.16)

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes