Бухгалтерський і податковий облік ліцензування, Детальна інформація

Бухгалтерський і податковий облік ліцензування
Тип документу: Реферат
Сторінок: 12
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 25.1
Скачувань: 1520
Розміри прилеглих територій визначаються архітектурними планами забудови відповідних територіальних громад.

Щодо вимог до приміщень, які використовуються для роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Плануючи розпочати торгівлю ними, суб'єкт підприємницької діяльності має забезпечити:

- наявність приміщення торговельною площею не менш ніж 20 кв. метрів;

- обладнання торговельного приміщення відповідним торговельно-технологічним устаткуванням: вітрини, прилавки, пристінні гірки тощо;

- обладнання торговельного приміщення охоронною і протипожежною сигналізацією;

- наявність у приміщенні достатнього освітлення, опалення та вентиляції;

- наявність умов для зберігання матеріальних цінностей;

- наявність складських приміщень;

- наявність умов для використання електронних контрольно-касових апаратів, які внесені до Державного реєстру (достатність місця для їх розташування, підведення до місця торгівлі електромережі).

Якщо суб'єкт підприємницької діяльності планує здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями з рук або з лотка, а торгівлю тютюновими виробами - з рук, у видачі ліцензії йому відмовлять.

Вимоги при отриманні ліцензії на оптову торгівлю

Розгляд заяви про видачу ліцензії на право провадження оптової торгівлі горілчаними та тютюновими виробами починається з перевірки достовірності поданих документів і перевірки спроможності здійснювати оптову торгівлю. Таку перевірку провадить територіальне управління Держспецмонополії у разі коли суб'єкт підприємницької діяльності:

- подає заяву про отримання ліцензій на право оптової торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами;

- подає заяву про внесення нових адрес місць зберігання оптових партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до раніше виданих ліцензій на право оптової торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами.

Перевірка здійснюється за місцезнаходженням суб'єкта підприємницької діяльності або місць зберігання оптових партій алкогольних напоїв чи тютюнових виробів протягом 10 робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви та документів, наведених нижче.

Для винесення висновку щодо відповідності вимогам, виконання яких дозволяє суб'єкту підприємницької діяльності отримати ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами або зберігати оптові партії цих товарів за зазначеною адресою, враховуються такі фактори:

- наявність документів, що підтверджують право власності, оренди або іншого використання суб'єктом підприємницької діяльності складських приміщень, в яких передбачається зберігати оптові партії алкогольних напоїв чи тютюнових виробів. До документів, що підтверджують право власності на основні засоби, належать:

договір купівлі-продажу приміщення, засвідчений нотаріусом і зареєстрований у держадміністрації;

договір дарування, засвідчений нотаріусом і зареєстрований у держадміністрації;

договір оренди;

договір безоплатного користування приміщенням;

- наявність документів, які підтверджують проведення обстежень цих складських приміщень відповідними органами. Необхідно мати:

акти обстежень приміщень такими установами:

державною санітарно-епідеміологічною службою;

державним пожежним наглядом;

- державним комітетом із нагляду за охороною праці;

- довідку (свідоцтво) Державної податкової адміністрації про реєстрацію даного місця зберігання оптових партій алкогольних напоїв чи тютюнових виробів;

- відповідність місць зберігання оптових партій алкогольних напоїв і тютюнових виробів чинним будівельним, протипожежним, техніки безпеки та санітарним нормам і правилам зберігання цих товарів;

- забезпеченість складських приміщень телефонним зв'язком, охоронною та протипожежною сигналізацією;

- наявність довідки про відсутність заборгованості перед бюджетом;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes