Бізнес – план в підприємницькій діяльності (на прикладі провайдера Інтернет „ЄвроНет”), Детальна інформація

Бізнес – план в підприємницькій діяльності (на прикладі провайдера Інтернет „ЄвроНет”)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 25
Предмет: Економіка
Автор: Олексій
Розмір: 78.5
Скачувань: 2639
Місце і роль співробітників у бізнесі;

Форми та рівень їх оплати;

Управлінські дії в непередбачених ситуаціях.

Цей розділ простіше виконати тим, хто діятиме як суб’єкт підприємницької діяльності – фізична особа. У цьому випадку зосередити увагу на особистих перевагах, як фахівця, щодо впровадження обраного виду

діяльності. Якщо планується використовувати найману робочу силу : потрібно описати, як планується проводити добір персоналу, скільки додаткових робочих місць планується створити для забезпечення ефективної, прибуткової діяльності. Потрібно висловити стисло вимоги до персоналу в розрізі окремих посад, робочих місць. Це ж потрібно викласти підприємцям, що створюють юридичну особу.

РОЗДІЛ 6: ПЛАН ВИРОБНИЦТВА.

Доводиться:

Як будуть виконуватися зобов’язання перед клієнтами;

Всебічно обґрунтовується серйозність намірів щодо організації власної справи;

Партнери переконуються у наявності ретельно продуманої виробничої програми;

Забезпеченість необхідними матеріальними ресурсами, кваліфікованими кадрами, економічними зв’язками.

У цьому розділі роблять розрахунки валового прибутку (наприклад, ціна продажу за вирахуванням змінних затрат ) та прибуток від виробничої діяльності загалом та на кожний продукт зокрема. Визначають період досягнення точки самоокупності.

Виробничі та операційні плани вашого бізнесу, можна розглянути в цьому розділі або докладніше описати в окремому. При складанні цих планів потрібно врахувати такі фактори, як місце розташування бізнес – діяльності, види необхідного обладнання, кадровий потенціал (постійний та тимчасовий). Якщо планується займатися виробництвом, потрібно придумати політику контролю матеріально – виробничих запасів, закупівлі матеріалів контролю, якості продукції. Розглянути так звані рішення “купити чи зробити”. Якщо вирішили зайнятися бізнесом в сфері обслуговування, потрібно звернути увагу на місце розташування бізнесу (близькість до споживача), на те, як

можна скоротити до мінімуму накладні витрати, як досягти максимальної продуктивності праці та конкурентоспроможності послуг. Потрібно приділити увагу сезонності виробничих циклів, якщо такі матимуть місце. З’ясувати, як можна уникнути відповідних перевантажень, не застосовуючи серйозних змін (наприклад, завдяки розширенню матеріально – технічної бази чи прийому тимчасових працівників у піки навантаження).

РОЗДІЛ 7: ФІНАНСОВИЙ ПЛАН ТА СТРАТУГІЯ ЙОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ.

Обґрунтовується фінансова діяльність, як на короткий термін так і на перспективу, з метою забезпечення життєдіяльності суб’єктів господарювання та ефективного використання коштів. Розробляється на основі аналізу поточної фінансової інформації та прогнозу реалізації продукції (надання послуг) у наступні періоди.

Мета розподілу – обґрунтувати систему планових даних, що відображають очікувані фінансові результати підприємницької діяльності.

Як правило, розділ складається з:

Прогнозу обсягів реалізації продукції (послуг);

Балансу грошових доходів і надходжень;

Таблиці доходів і витрат;

Зведеного балансу активів та пасивів;

Графіка прибутковості.

РОЗДІЛ 8: ОЦІНКА МОЖЛИВИХ РИЗИКІВ.

Подається опис можливих ускладнень на всіх стадіях формування та реалізації бізнес – плану: підготовчий, будівельний, під час вирішення конкретних задач. До ризиків, які можуть негативно впливати на майбутній прибуток слід віднести фінансово – економічні, соціальні, технічні, екологічні. Слід передбачити не тільки можливість їх виникнення, а й дати оцінку очікуваного впливу на прибуток та заходи, які спроможні звести вплив ризиків до мінімуму. А це в свою чергу дозволить підприємцю вийти з скрутного положення

з найменшими втратами.

ДОДАТКИ.

Автори самі вирішують, яку частину матеріалу подати в основному його тексті, а яку (переважно деталізовану) в додатках.

ПЕРЕЛІК ІНФОРМАЦІЇ, ЯКА НЕОБХІДНА ПЕРЕД НАПИСАННЯМ БІЗНЕС – ПЛАНУ.

Інформація про фірму – заявника (Свідоцтво про реєстрацію, Статут, баланс)

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes