Пояснювальна записка, Детальна інформація

Пояснювальна записка
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Фізкультура
Автор:
Розмір: 16.8
Скачувань: 1975




10 12

10 Професійно-прикладна фізична підготовка









4 6

11 Вправи комплексного тесту оцінки стану фізичної підготовленості 12 12 12 12 12 12 12 12 12 12 12



Примітка. Теми та елементи, які включені до розділу обов'язкового повторення і потребують закріплення, позначені значком *. Типові навчальні плани включають інваріантну частину, сформовану на державному рівні, спільно для усіх загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності, та варіативну частину, у якій передбачені додаткові години на предмети інваріантної частини. Повноцінність загальної середньої освіти забезпечується реалізацією як інваріантної так і варіативної частин навчального плану.

1 клас

І. Навчальний пріоритетний матеріал

1. Теоретичні знання

Загальні відомості про здоров'я та здоровий спосіб життя. Значення фізичної культури для здоров'я школярів. Одяг і взуття для занять фізичною культурою. Гігієнічні правила виконання фізичних вправ. Біологічна потреба організму в рухах. Правила поведінки на заняттях фізичною культурою з метою запобігання травматизму. Значення рухового режиму дня, загартування І формування правильної постави.

2. Рухливі і народні ігри та забави, естафети

“Кіт і миша”, “Подоляночка”, “Вовк і коза”, “Голуб”, “Невід”, “Птахи”, “Гречка”, “Дрібушечки”, “Сірий вовк”, “До своїх прапорців”, “Вудочка”, “Швидко по місцях”, “Ворони”, “У річку гоп”, “Горобчики-стрибунчики”, “Лисиця і курчата”, “На прогулянку”, “М'яч через шнур”, “Вправи з великим м'ячем”, “Вправи з малим м'ячем” “Стонога”, “Сніжками по м'ячу”.

3. Гімнастика

Організуючі вправи: основна гімнастична стійка; шикування в шеренгу, колону по одному, в коло; розмикання на інтервал піднятих рук; виконання команд: “Праворуч!”, “Ліворуч!”, “На місці — кроком руш!”, “Кроком руш!”, “Клас, стій!”.

Загальнорозвивальні вправи; вправи для формування правильної постави; вправи без предметів з імітацією; 3 комплекси вправ ранкової гімнастики.

Ходьба; пересування на носках; з високим підніманням стегна; у напівприсіді; у присіді; на внутрішніх і зовнішніх частинах ступні; з різним положенням рук.

Біг; з високим підніманням стегна; з виносом прямих ніг уперед і на носках; із закиданням гомілки; “човниковий” біг 4 х 9 м; біг на швидкість до 30 м.

Стрибки; на одній і двох ногах на місці; з просуванням; з поворотом на 90°; у глибину з висоти 30 см; у довжину з місця.

Акробатика; групування; перекати у групуванні; перекату бік.

Рівновага (гімнастична лава, низька колода): різні стійки з одночасними рухами руками; нахили тулуба; пересування ходьбою на носках; ходьба з високим підніманням колін; присід з різними положеннями рук; зіскок, вигнувшись, з фіксуванням основної стійки.

Лазіння та перелізання: по горизонтальній та похилій (кут 20°) гімнастичній лаві в упорі на колінах уперед і назад; по гімнастичній стінці в різних напрямках; перелізання через дві горизонтальні та похилі (кут 20°) гімнастичні лави, що стоять паралельно на відстані 50 см; перелізання через перешкоду висотою 80 см.

Танцювальні вправи; з підскоком; приставні кроки з притоптуванням; галоп: поєднання кроків на 32 такти; елементи українських народи их танців.

4. Основні поняття та елементи спортивних ігор

Стійка гравця в різних іграх; повороти і зупинки гравців; пересування зі зміною швидкості і напрямку руху. Поняття про передачу. Ловіння і передача м'яча; кидки; удари; подачі; зупинки м'яча; “відкривання”; вихід на вільне місце; позиції для захисту та атаки.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes