Оподаткування громадян – суб’єктів підприємницької діяльності по єдиному податку, Детальна інформація

Оподаткування громадян – суб’єктів підприємницької діяльності по єдиному податку
Тип документу: Курсова
Сторінок: 9
Предмет: Економіка
Автор: Сергій Стужук
Розмір: 24.9
Скачувань: 2781
Свідоцтво та довідки видані платнику єдиного податку, не можуть бути передані іншим особам, крім зазначених у них.

У разі втрати свідоцтва (довідки) платник єдиного податку повинен повідомити орган державної податкової служби, подати об’яву до Засобів масової інформації про втрату. На підставі заяви і об’яви в газеті податковий орган видає дублікат свідоцтва (довідки).

Після закінчення терміну дії свідоцтва (довідки) воно повинно бути повернуто в 5 – денний термін до органу податкової служби, який її видав.

Для подавження дії свідоцтва платник єдиного податку подає заяву в зазначений термін і проводить проплату.

При цьому у Свідоцтві здійснюється відповідний запис за підписом керівника органу державної податкової служби або його заступника і засвідчується печаткою.

Аналогічний запис здійснюється в довідках найманих працівників, які продовжують діяльність у платника єдиного податку.

Для визначення результатів власної підприємницької діяльності на підставі хронологічного відображення здійснених господарських і фінансових операцій платник єдиного податку веде Книгу обліку доховів та витрат.

При цьому обов’язковому заповненню підлягають лише графи: “ період обліку”, “ витрати на виробництво продукції”, “ сума виручки (доходу)”, “ чистий дохід”.

Книга обліку доходів і витрат повинна бути пронумерованою, прошнурованою, зареєстрованою в державній податковій службі за місцем державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Для реєстрації надається Книга обліку доходів і витрат разом із заявою про її реєстрацію, в якій має бути вказано:

прізвище, ім’я, по батькові , паспортні дані, ідентифікаційний номер платника єдиного податку;

номер і дату видачі суб’єкту підприємницької діяльності Свідоцтва про сплату єдиного податку.

У разі припинення діяльності суб’єкта підприємницької діяльності – платника єдиного податку, звільнення найманого працівника без працевлаштування іншого, або закінчення аркушів у Книзі відповідальним працівником податкового органу робиться відповідний запис (“Книгу анульовано”). Книга залишається на зберігання у платника єдиного податку.

За результатами господарської діяльності за звітний (податковий) період (квартал) суб’єкт підприємницькоі діяльності – фізична особа подає до органу податкової служби звіт суб’єкта малого підприємництва – фізичної особи – платника єдиного податку . Звіт подається до 20 числа місяця, що наступає за звітним періодом (кварталом).

Суб’єкт підприємницької діяльності, платник єдиного податку не мають право здійснювати торгівлю лікеро–горілчаними та тютюновими виробами, пально–мастильними матеріалами.

До лікера–горілчаної продукції включається: горілка і лікеро– горілчані напої. Горілка–алкогольний напій, який готується шляхом обробки активованим вугіллям водно–спиртового розчину місткістю 38 – 56 % з додаванням в нього інгрідієнтів та без них, при цьому інгрідієнти, що вносяться не повинні змінювати колір горілки.

Лікеро–горілчані напої міцністю 12 – 60 %, виготовлені шляхом змішування напівфабрикатів (спиртових напоїв, соків, морсів, ароматичних спиртів тощо) з етиловим ректифікованим спиртом, водою з добавкою барвників або без них.

Перелік назв пально–мастильних матеріалів і послуг з оптової і роздрібної торгівлі цими матеріалами, їх коди встановлено в ДК 016 – 97 “Державний класифікатор продукції та послуг”.

Платниками єдиного податку не можуть бути також суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність із виготовлення виробів з дорогоцінних металів для їх подальшої реалізаці, і зокрема їх обміну на брухт.

Суб’єкти підприємницької діяльності – платники єдиного податку, які використовують найману працю мають право робити записи до трудової книги працівника про прийняття на роботу та звільнення з роботи відповідно до укладених з працівником трудових договорів, що зареєстровані в установленому порядку в державній службі зайнятості.

Фізичні особи - суб’єкти малого підприємництва, які сплачують єдиний податок можуть вирішити не бути платниками податку на додану вартість. Процедура зняття з обліку платника єдиного податку, як платника податку на додану вартість регламентується Положенням про Реєстр платника податку на додану вартість.

При цьому зазначені суб’єкти зобов’язані:

здати до податкового органу за місцем реєстрації оригінал свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість і всі завірені податковим органом копії цього свідоцтва;

заяву про скасування реєстрації їх як платника податку на додану вартість;

подати до податкового органу податкову декларацію з податку на додану вартість, у якій мають бути зазначені всі операції за останній звітний період, по яких виникли податкові зобов’язання;

внести до бюджету суми податку на додану вартість, що підлягають сплаті згідно із зазначеною декларацією, і погасити заборгованість перед бюджетом за попередній податковий звітний період.

З моменту анулювання свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартіст, такі особи втрачають право на:

нарахування податку в разі здійснення операцій з продажу товарів (робіт, послуг);

виписувати податкові накладні;

отримання податкового кредиту в разі здійснення операцій з придбання товарів, (робіт, послуг) з урахуванням податку на додану вартість;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes