Облік основних засобів, Детальна інформація

Облік основних засобів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Документація
Автор:
Розмір: 15.9
Скачувань: 1261
Синтетичний облік руху і реалізації готової продукції ведеться в журналі-ордері №11.

V. Каса приймає готівкові гроші по прихідних касових ордерах, підписані головним бухгалтером. Для підтвердження прийому грошей видається квитанція.

Видача готівки видається по розхідних касових ордерах з накладанням штампу з реквізитами розхідного касового ордеру.

Документи на видачу грошей підписує керівник і головний бухгалтер.

Прихідні і розхідні касові ордера до передачі їх в касу реєструються бухгалтером в журналі реєстрації касових ордерів. При цьому вони нумеруються і є можливість проконтролювати виконання касиром даної операції. Для ведення касових операцій відкривають касову книгу, яка повинна бути пронумерована, прошнурована і опечатана. Кількість листів в касовій книзі завіряються підписами керівника і головного бухгалтера підприємства. Записи в касовій книзі ведуться в 2-х екземплярах через копіювальний папір. Другі екземпляри відривні, вони служать звітом касира.

Для синтетичного обліку наявності і руху грошових коштів в касі використовується активний рахунок 301 “Каса”. Сальдо рахунка означає суму готівки в касі на початок місяця. Оборот по дебету відображає суми, які поступили в касу готівкою, а по кредиту – суми видані готівкою. Операції по рах. 301 відображаються в журналі-ордері №1 і відомості №1.

В журналі-ордері №1 відображають обороти по кредиту рахунка 3. В відомості №1 обороти по дебету рахунка 301.

Журнал-ордер №1 заповнюється щоденно на основі звітів касира.

В кінці місяця загальний оборот по кредиту рахунка 301 із журналу-ордера переносить в головну книгу.

Прийом і видача грошей або безготівкове перерахування банк проводить по спеціальній формі. Це такі як:

об’явка на внесення готівки;

грошовий чек;

платіжне доручення;

платіжна вимога;

Об’явка на внесення готівки виписується при внесенні готівки на розрахунковий рахунок. Для підтвердження про одержання грошей банк видає квитанцію.

Грошовий чек є розпорядженням банку про видачу грошей з розрахункового рахунку, в якому вказана сума готівки.

Платіжне поручення – це поручення банку про перечислення відповідної суми з розрахункового рахунку підприємства на розрахунковий рахунок одержувача. Платіжне поручення виписується в необхідній кількості екземплярів в залежності від того, де находиться банк одержувача. Форма платіжного поручення єдина для всіх видів перечислення.

Висновок

Прийнята система бухгалтерського обліку на АТЗО “Ал-Прут” відповідає законодавчим та нормативним вимогам.

Бухгалтерський облік на підприємстві ведеться методом подвійного запису господарських операцій згідно з діючим Планом рахунків бухгалтерського обліку, по журнально-ордерній формі, з дотриманням вимог “Положення про організацію бухгалтерського обліку і звітності в Україні”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.1993 р. за №250 та “Вказівок щодо організації бухгалтерського обліку в Україні”, затверджених наказом Мінфіну України від 07.05.1993 р. №25 з наступними змінами та доповненнями.

Стан аналітичного та синтетичного обліку задовільний. Дані аналітичного та синтетичного обліку, ордерів та головної книги, в основному реально відображають господарсько-фінансову діяльність АТЗТ “Ал-Прут”.

Облік руху основних засобів ведеться у відповідності з “Положенням про організацію бухгалтерського обліку та звітності України”.

Техніка безпеки

Виконання вимог по ОП і ТБ. Форма наочної агітації

(

E

\

1/4

комплексні заходи щодо охорони праці і ТБ. На підприємстві контроль за дотриманням правил охорони праці і ТБ, протипожежної охорони покладено на інженера з ОП.

Загальне керівництво і безпосередньо організацію роботи з охорони праці і ТБ та відповідальність за дотриманням Закону України “Про охорону праці” покладено на головного інженера.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes