Облік основних засобів, Детальна інформація

Облік основних засобів
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Документація
Автор:
Розмір: 15.9
Скачувань: 1261
1С бухгалтерія – автоматизація бухгалтерії.

облік надходження виробничих запасів Запаси можуть надходити на підприємство з різних джерел, серед яких:

придбання у постачальника або підзвітною особою;

внесок до статутного капіталу;

безоплатне надходження;

виявлення в результаті інвентаризації тощо.

Основні бухгалтерські проводки, що відображають надходження виробничих запасів, наведені нижче.

Відображення в обліку операцій по надходженню запасів

№ п/п Зміст господарських операцій Кореспондентські рахунки



Дебет Кредит

1 2 3 4

1. Переведено виробничі запаси з однієї категорії до іншої 20 “Виробничі запаси” 20 “Виробничі запаси”

2. Оприбутковано виробничі запаси (або повернуті з виробництва) виготовлені власними силами 20 “Виробничі запаси” 23 “Виробництво”

3. Суму браку зменшено на вартість відходів від бракованої продукції, яка переводиться до складу виробничих запасів 20 “Виробничі запаси” 24 “Брак у виробництві”

4. Переведено до складу запасів активи, що були придбані як товар для продажу 20 “Виробничі запаси” 28 “Товари”

5. Оплачено витрати на транспортування виробничих запасів, що надійшли 20 “Виробничі запаси” 31 “Поточний рахунок в національній валюті”

6. Відображено надходження виробничих запасів в рахунок погашення дебіторської заборгованості 20 “Виробничі запаси” 37 “Розрахунки з різними дебіторами”

7. Оприбутковано запаси, придбані підзвітною особою за грошові кошти 20 “Виробничі запаси” 372 “Розрахунки з підзвітними особами”

8. Оприбутковано виробничні запаси як внесок до статутного капіталу 20 “Виробничі запаси” 40 “Статутний капітал” (приват.)

46 “Неоплачений капітал” (колект.)

9. Відображено формування пайового капіталу, передбаченого установчими документами. за рахунок внесків членів споживчого товариства, колективного сільськогосподарського підприємства, житлово-будівельного кооперативу, кредитної спілки та інших підприємств у вигляді виробничих запасів 20 “Виробничі запаси” 41 “Пайовий капітал”

10. Оприбутковано виробничі запаси, що надійшли від постачальника 20 “Виробничі запаси” 631 “Розрахунки з вітчизняними постачальниками”

11. Відображено включення до первісної вартості придбаних виробничих запасів суми непрямих податків, які не відшкодовуються підприємству 20 “Виробничі запаси” 64 “Розрахунки з податками й платежами”

12. Оприбутковано безоплатно одержані виробничі запаси 20 “Виробничі запаси” 719 “Інші доходи від операційної діяльності”

13. Виявлено лишки запасів в результаті інвентаризації. Оприбутковано запаси, раніше не облікованих на балансі 20 “Виробничі запаси” 719 “Інші доходи від операційної діяльності”

1. Теоретичні відомості

1.1. Основи роботи з Мicrosoft Exel

Нині весь світ переживає бум інформаційних і комп’ютерних технологій. і зараз бухгалтерію будь-якої фірми важко уявити без засобів комп’ютеризації і відповідного програмного забезпечення. Спеціальні комп’ютерні програми можуть суттєво спростити ведення бухгалтерського і податкового обліку, а також складання звітності. Однак переважно ці програми дуже складні, дорогі і потребують періодичного сервісного обслуговування висококваліфікованими програмістами-бухгалтерами.

Поширена думка про те, що без автоматизації бухгалтерського обліку неможливо ефективно керувати сучасними підприємством не підлягає сумніву. Проте тисячі і тисячі бухгалтерів, навчених багатим практичним досвідом, особливо старшого покоління, відчувають дрож від усвідомлення своєї непідготовленості для роботи з будь-якою комп’ютерною програмою. Що б ви подумали про людину, яка подолала пішки величезну відстань і йде далі, знемагаючи від втоми, ведучи за собою за вуздечку об’їждженого й осідланого коня? Так-так, самі ці думки приходять в голову, коли бачиш бухгалтера, який користується комп’ютером як друкарською машинкою. При цьому виникає величезне бажання допомогти такому бухгалтерові, тим більше, що зробити це досить просто.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes