100 філософів, Детальна інформація

100 філософів
Тип документу: Контрольна
Сторінок: 22
Предмет: Філософія
Автор: Mihey
Розмір: 52.4
Скачувань: 7428
Марсіліо Фічіно

1433-1499 рр.

Італія

Неоплатонізм

Намагався узгодити античну і християнську філософію; перекладав праці давньогрецьких філософів. Йому властива глибока іронії у ставленні до людини.



П. Мірондола

14б3-1494 рр.

Італія

Гуманізм

Людина не просто природна істота, вона творець самої себе і цим відрізняється від інших природних істот. У своїх працях Мірондола стверджував нову систему духовних цінностей, які він ставив на перше місце.



Джордано Бруно

1548-1600 рр.

Італія

Натурфілософія

Ототожнюючи безкінечного Бога з природою, стверджував безкінечність самої природи; стверджував фізичну однорідність земного і небесного світів; допускав існування світової душі; розвивав ряд діалектичних положень: про єдиність, зв'язаність і універсальний рух в природі, про спів падання протиріч як в безкінечно великому, так і в безкінечно малому.



Галілео Галілей

1564-1642 рр.

Італія

Натурфілософія

Погоджувався з ідеями Коперніка, що Сонце є центром світу, про обертання Землі навколо своєї осі. Прийшов до суперечності з католицьким світорозумінням, але розв'язав його іншим шляхом. Приєднуючись до ідей античних атомістів і відстоюючи експериментальні методи



Микола Кузанський

1401-1464 рр.

Німеччина

Ренесансний пантеїзм

Критика обмеженості розумових протиставлень; методологічне значення математичних понять для пізнання природи; постановка питання про межі застосування закону протиріччя в математичному пізнанні.



The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes