Поняття множини. Змінні та постійні величини. Функція, область визначення. Лінії та поверхні рівня. Способи задання. Графіки, їх перетворення. Основні елементарні функції та їх графіки. Поняття неявної, складної та оберненої функції, Детальна інформація

Поняття множини. Змінні та постійні величини. Функція, область визначення. Лінії та поверхні рівня. Способи задання. Графіки, їх перетворення. Основні елементарні функції та їх графіки. Поняття неявної, складної та оберненої функції
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Математика
Автор:
Розмір: 103.4
Скачувань: 2461
Між множиною дійсних чисел і множиною точок числової осі існує взаємно однозначна  відповідність. Тому в математичному аналізі часто користуються множинами точок, розміщених на числовій осі.

числової осі), які задовольняють нерівності





 і читають :



числової осі), які задовольняють нерівності



”.



числової осі, які задовольняють нерівності:





Зауважимо, що інтервали, півінтервали і піввідрізки можуть

бути й нескінченними і означати:



що задовольняють нерівності





                             

5.2. Функції

5.2.1.Функція. Область визначення і множина значень функції

            У природі та різних науках про природу зустрічаються величини, які при даних умовах або навіть за будь-яких умов: мають одне й те саме значення. Такі величини називають сталими. Якщо значення величини змінюється, то таку величину називають змінною.

.

.







 та що нового виникає при переході від функції однієї змінної до функцій багатьох змінних.

            Функцію можна задавати різними способами, і ніяких обмежень на форму не накладається. Ми лише назвемо ці способи: аналітичний, словесний, графічний, табличний і програмний.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes