Інформаційні системи бухгалтерського обліку, Детальна інформація

Інформаційні системи бухгалтерського обліку
Тип документу: Курсова
Сторінок: 12
Предмет: Облік та аудит
Автор: Олексій
Розмір: 35.6
Скачувань: 4893
Система "1С:Підприємство" виконується під керуванням ОС Windows 95 і Windows NT. Мережна версія може встановлюватися в найбільш розповсюджених локальних мережах. В останньому випадку робочі станції повинні мати процесор класу 486DX і вище й оперативну пам'ять обсягом не менш 8 Мбайт, а сервер - оперативну пам'ять не менш 16 Мбайт і процесор Pentium/75 і вище.

1.6.2. Aubi

“АУБИ” - це зареєстрована назва інтегрованої програмної системи "Автоматизації Бухгалтерського Обліку' малих, середніх і великих підприємств. Абревіатура назви комплексу “АУБИ” побудована з ряду букв, що входять у приведену вище фразу, укладену в апострофи. У такий спосіб зроблена спроба відбити щире призначення програми.

“АУБИ” може бути з успіхом використана для автоматизації бухгалтерського обліку підприємств різного роду діяльності. Програмний комплекс становить однаковий інтерес як для торгових (комерційних) структур, так і для виробничих підприємств. Гнучка система програми дозволяє набудовувати “АУБИ” на нестатки конкретного користувача. При цьому бухгалтер кожного підприємства, виходячи зі своїх власних потреб, має можливість сформувати план рахунків; інформаційні довідники, що містять назви підприємств-партнерів і їхні банківські реквізити; список матеріально відповідальних осіб і т.д. У залежності від специфіки діяльності підприємства “АУБИ” дозволяє вести облік наступних елементів бухгалтерського виробництва:

облік матеріалів (склад);

облік малоцінних і швидкоізнашуємих матеріалів (МБП) на складі й в експлуатації;

основні засоби;

облік касових операцій - формування прибуткових і видаткових касових ордерів, ведення касової книги;

облік банківських операцій - платіжних доручень, вимог і реєстрів;

облік рахунків;

ведення журналу господарських операцій;

ведення головної бухгалтерської книги;

формування шахової й оборотної відомостей;

формування різних відомостей аналітичного обліку

... і т.д.

Журнал господарських операцій є для “АУБИ” воістину основною інформаційною базою, використовуючи яку, програма здатна формувати безліч звітних документів по синтетичному й аналітичному обліку. Усі сформовані “АУБИ” звіти можуть бути збережені на твердому диску у виді ASCII і RTF файлів чи виведені безпосередньо на принтер. У випадку збереження вихідних форм на твердому диску користувач має можливість переглядати, коректувати і виводити на друк всі документи, використовуючи для цього наявні в нього стандартні програмні засоби (утиліти DOS, текстові редактори і т.д.).

Синтетичний облік

В міру ведення журналу господарських операцій, у якому містяться всі проводки, що відбивають діяльність підприємства, користувач може одержати за будь-який проміжок часу наступні звітні форми по синтетичному обліку:

зведену оборотну відомість;

синтетичний розклад по кожнім рахунку;

головну бухгалтерську книгу;

шахову відомість;

баланс.

Аналітичний облік.

Аналітичний облік займає дуже важливе місце в бухгалтерії досить великого числа підприємств. У загальному випадку повна конфігурація “АУБИ” у стані формувати за будь-який проміжок часу облікові відомості по:



п/п НАЙМЕНУВАННЯ РАХУНОК

1. Матеріалам 10

2. МБП 12

3. Основним засобам 01

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes