Розвиток рекламних агентств на Україні, Детальна інформація

Розвиток рекламних агентств на Україні
Тип документу: Дипломна
Сторінок: 35
Предмет: Інше
Автор: Олексій
Розмір: 139.4
Скачувань: 3490
Відділ видання матеріалів для стимулювання збуту, реклами на місці продажі, брошур, проспектів, рекламних каталогів, інструкцій з експлуатації товару.

Відділ експлуатації - у силу важливості дотримання договірних кошторисів, всього економічного життя , що ускладнюється більш , додаткові послуги, надані клієнтам, стають усе більш численними і різноманітними.

Дослідницький відділ - щоб краще зрозуміти механізм реклами і його вплив (заповнення рекламних обертань, сприйнятливість до приведомої у них аргументації і т.д.), багато рекламних агентств організують у себе цей відділ, діяльність якого в деяких випадках далеко виходить за рамки дослідження проблем, пов'язаних безпосередньо з рекламою.

Остання служба, що стає необхідної в агентствах із бюджетом - «планування», або «потоки». Тут готуються, пускаються в оборот і координуються численні задачі різноманітних служб і відділів, зайнятих розробкою і проведенням рекламної кампанії (21 с. 96(.

1.5. Шляхи розвитку рекламних агентств на Україні і їхня діяльність.

Майже всі головні рекламні агентства уже відчинили в Україні свої представництва. Їхня діяльність викликає в колег, як правило, полярні оцінки: або беззаперечний пієтет, або обвинувачення в проф. непридатності. Таке до них відношення свідчить, щонайменше, про те, що, незважаючи на закордонне походження і надзвичайних клієнтів, представництва сприймаються по місцевих законах: або друг, або ворог. Третього не дано. З огляду ж на багатство, що звучить у самих назвах - BBDO, DDB Needham, рідко коли почуєш що-небудь про їх власно рекламістскі спроможності. Куди частіше натякають на фінансову нечистоплотність усіх підряд менеджерів або ремствують на те, із якою легкістю ці мазуни фортуни одержують багатомільйонні контракти. Річні бюджети грандів рекламного бізнесу багаторазово перевищують весь рекламний ринок України, і тому здається враження, що і в усьому іншому світі в них немає, і не може бути серйозних проблем.

Адаптований переклад статті з травневого номера щотижневика «Fortune» дає деякі уявлення про те, у якої жорсткої конкурентній боротьбі укладаються легендарні рекламні репутації і як легко їх можна загубити…

Рекламне агентство.

статистика на Україні.

У рекламному каталозі “Світ реклами” нараховується понад 249 рекламних організацій в Україні, 229 з яких розташовані з Києві.

Вони надають такі види послуг: поліграфія; пряма поштова реклама;

виготовлення кіно та відеопродукції;

розміщення реклами на телебаченні;

виготовлення та розміщення реклами в пресі;

реклама на транспорті;

фото послуги;

дизайн та оздоблення інтер'єрів;

розробка фірмового стилю;

зовнішня візуальна реклама;

виготовлення аудіопродукйії;

розміщення реклами на радіо;

розміщення реклами в комп’ютерних мережах;

організація презентацій та проведення виставок;

розробка та проведення рекламної компанії.

Рекламні агенції видають прайс-листи з переликом послуг і цін на них. (Г Таблиця 1.1(

За дослідженням фірми “Консалтинг Юпрій” обіг усіх рекламних агенцій України в1994 році становив $ 25 млн. що складає $ 6 на душу населення. У світовій практиці цей показник є вищим значно - відповідно $ 334 млн. та $ 66.



Прибутки й оплата послуг рекламного агентства.

В основному рекламні агенції діють самостійно й забезпечують своє виживання також самі. Це означає, передовсім, що ціна на їхні послуги має покривати витрати, зв’язані з рекламною діяльністю. Крім того, рекламні агенції повинні мати й відповідний зиск від своєї діяльності. Ось чому вони мусять вивчати, яку ціну готові платити споживачі продукції, як діятимуть конкуренти тощо.

Отже, для прийняття рішень рекламними агенціями що до ціни на послуги базовими величинами є: по-перше, витрати рекламних агенцій на виконання тієї чи тієї рекламної послуги; по-друге, поведінка рекламодавців і, по-третє, поведінка конкурентів. За сучасного вільного ціноутворення ціна є продуктом переговорів. Тому вона має назву договірної. вона може бути індивідуальною, тобто виходити з конкретних вимог конкретного споживача-рекламодавця, або прейскурантною, яка враховує надбавки і знижки. Прейскурантні ціни можуть бути мінімальними, максимальними і твердими. Встановлюючи мінімальні ціни, рекламна агенція захищає себе від наслідків цінової конкуренції. Максимальні ціни повинні протидіяти надзвичайному зростанню цін. Тверді ціни є основою стабільного виторгу за рекламні послуги. Якщо рекламна агенція веде політику ціноутворення за принципом “ціна – якість”, ціна може бути змінена двояко: або варіацією винагороди за певну якість рекламних послуг, або варіацією якості за сталої ціни.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes