Про прибутковий податок з громадян України, іноземних громодян і осіб без громадянства (05.07.91), Детальна інформація

Про прибутковий податок з громадян України, іноземних громодян і осіб без громадянства (05.07.91)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 28.3
Скачувань: 1154
При припиненні існування джерела доходу протягом року декларація про одержані доходи подається у 5-денний строк з дня припинення, а перерахунок податку, а також утримання або повернення обчислених сум податку провадиться в 15-денний строк з дня одержання декларації.

Відомості про виплати громадянам і утримані з них податки за минулий рік підприємства, установи і організації зобов'язані подавати податковим органам за місцем постійного проживання одержувачів доходів.

Загальні доходи колективу підприємців розподіляються для оподаткування між його учасниками за їх згодою, про що вказується в декларації, яка подається податковому органу.

( Розділ VI виключено на підставі Закону

N 2199-12 від 13.03.92 )

Розділ VI

ОПОДАТКУВАННЯ ДОХОДІВ ГРОМАДЯН ВІД

ВЕДЕННЯ СЕЛЯНСЬКОГО (ФЕРМЕРСЬКОГО) ГОСПОДАРСТВА

Стаття 22. Категорії платників податку і об'єкт

оподаткування

У порядку і розмірах, зазначених у цьому розділі Закону, до сплати податку залучаються громадянин або громадяни, які спільно ведуть селянське (фермерське) господарство і зайняті вирощуванням, виробництвом і переробкою сільськогосподарської продукції у сільській місцевості.

Об'єктом оподаткування є річний доход, який визначається відповідно до частини третьої статті 19 цього Закону.

Стаття 23. Порядок обчислення і сплати податку

Громадяни, зазначені в статті 22 цього Закону, протягом року самостійно сплачують у бюджет податок у розмірі 10 процентів від місячної виручки в строк до 10 числа місяця, що йде за місяцем одержання виручки, від реалізації сільськогосподарської продукції або надання послуг. Податок вноситься від загальної суми виручки за дорученням членів селянського (фермерського) господарства одним із них.

Остаточну суму податку за рік визначає податковий орган на підставі декларації про фактично одержаний річний доход, яка подається до 1 березня наступного року. При цьому розмір річного доходу кожного члена селянського (фермерського) господарства, який підлягає оподаткуванню, визначається за згодою між ними, про що повідомляється в цій декларації. Суми річних доходів членів селянського (фермерського) господарства, зазначені в декларації, за вирахуванням витрат, пов'язаних з одержанням цих доходів, розподіляються для цілей оподаткування за місяцями роботи в минулому році.

Податок обчислюється за ставками статті 8 цього Закону в разі відсутності місця основної роботи або за ставками статті 14 цього Закону, якщо є місце основної роботи, і множиться на число місяців роботи членів селянського (фермерського) господарства в минулому році.

Доплата податку, а у відповідних випадках повернення над міру внесених протягом року сум податку провадяться не пізніше 1 квітня наступного року.

Прибутковий податок з громадян, які уклали договір про використання їх праці в селянському (фермерському) господарстві, утримується при виплаті цим громадянам заробітку членом селянського (фермерського) господарства, з яким укладено договір. Податок утримується за ставками статті 8 цього Закону в разі відсутності у громадян, які працюють у селянському (фермерському) господарстві, місця основної роботи або за ставками статті 14, якщо вони мають місце основної роботи. Перерахування податку здійснюється при настанні чергового строку авансової сплати податку від місячної виручки.



Розділ VI



ОСОБЛИВОСТІ ОПОДАТКУВАННЯ ДОХОДІВ ІНОЗЕМНИХ

ГРОМАДЯН ТА ОСІБ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА

Стаття 24. Визначення оподатковуваного доходу

Оподатковуваний доход іноземних громадян та осіб без громадянства (надалі іменуються "іноземні фізичні особи") визначається в тому ж порядку, що й оподатковуваний доход громадян України. При визначенні оподатковуваного доходу іноземних фізичних осіб до нього включаються також:

1) суми надбавок, виплачуваних у зв'язку з проживанням в Україні;

2) суми, виплачувані для компенсації витрат на навчання дітей у школі, харчування, поїздки членів сім'ї платника у відпустку і на аналогічні цілі.

До складу оподатковуваного доходу не включаються:

1) суми, які відраховуються наймачем іноземної фізичної особи у фонди державного соціального страхування і пенсійного забезпечення;

2) суми компенсації витрат за наймання жилого приміщення і на утримання автомобіля для службових цілей;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes