Про прибутковий податок з громадян України, іноземних громодян і осіб без громадянства (05.07.91), Детальна інформація

Про прибутковий податок з громадян України, іноземних громодян і осіб без громадянства (05.07.91)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 28.3
Скачувань: 1154
3) суми командировочних витрат.

Стаття 25. Розміри оподаткування

Доходи іноземних фізичних осіб, які розглядаються як такі, що мають постійне місце проживання в Україні, підлягають оподаткуванню прибутковим податком у розмірах, передбачених законодавством для оподаткування прибутковим податком аналогічних доходів громадян України.

Доходи власників особистих компаній оподатковуються в розмірах, передбачених статтею 20 цього Закону.

Стаття 26. Порядок обчислення і сплати податку

Іноземні фізичні особи, які розглядаються для цілей оподаткування як такі, що мають постійне місце проживання в Україні і одержують доходи з джерел поза Україною, подають декларації про доходи в порядку, встановленому цією статтею.

Іноземні фізичні особи, які розглядаються для цілей оподаткування як такі, що мають постійне місце проживання в Україні і одержують доходи, оподаткування яких регулюється розділами IV-VI цього Закону, подають декларації про доходи в порядку, встановленому у відповідних розділах.

Декларація про фактично одержані доходи подається до 1 березня року, що йде за звітним, у податковий орган за місцем провадження діяльності або проживання іноземної фізичної особи.

Надалі декларація про передбачувані доходи подається щорічно в строк до 1 березня поточного року.

При припиненні протягом календарного року діяльності та виїзді іноземної фізичної особи з України декларацію про фактично одержані доходи має бути подано не пізніш як за місяць до від'їзду.

Прибутковий податок з доходів іноземних фізичних осіб, які оподатковуються на підставі декларацій про доходи, обчислюється податковим органом за місцем провадження діяльності або проживання платника в Україні. Документом для сплати податку є платіжне повідомлення, яке надсилається податковим органом платникові.

На підставі декларації про передбачувані доходи платникові обчислюється авансова сума податку, яка підлягає сплаті, в розмірі 75 процентів його податкових зобов'язань, перерахунок суми податку здійснюється на підставі даних про фактичні доходи.

Сплата податку за поточний рік здійснюється трьома рівними частинами - до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада. Доплата за перерахунком податку за звітний рік провадиться протягом місяця з дня виписки платіжного повідомлення. Над міру сплачена сума податку за бажанням платника повертається йому або зараховується в рахунок майбутніх платежів.

Справляння прибуткового податку з іноземних фізичних осіб може бути припинено або обмежено на основі принципу взаємності у випадках, коли у відповідній іноземній державі такі ж заходи здійснюються щодо громадян України, що має бути підтверджено центральними податковими органами цієї держави.

Вказівки щодо застосування частини дев'ятої статті 26 цього Закону даються Міністерством фінансів України.



Розділ VII



ОПОДАТКУВАННЯ ДОХОДІВ З ДЖЕРЕЛ В УКРАЇНІ,

ОДЕРЖУВАНИХ ОСОБАМИ, ЩО НЕ МАЮТЬ ПОСТІЙНОГО

МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ В УКРАЇНІ

Стаття 27. Розміри оподаткування

З доходів із джерел в Україні (крім доходів, вказаних у розділах II і III цього Закону), одержуваних особами, що не мають постійного місця проживання в Україні, податок утримується у джерела виплати доходів за ставкою 20 процентів. Зазначена ставка податку застосовується, якщо інше не випливає з положень, передбачених статтею 6 і частиною дев'ятою статті 26 цього Закону.

З доходів, вказаних у розділах II і III цього Закону, податок утримується за наведеними в них ставками.



Розділ VIII

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОДЕРЖАННЯ ЦЬОГО ЗАКОНУ

Стаття 28. Обов'язки громадян, підприємств,

установ та організацій

Громадяни, які підлягають оподаткуванню, відповідно до цього Закону, зобов'язані:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes