Про Конституційний суд України (03.06.92), Детальна інформація

Про Конституційний суд України (03.06.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.2
Скачувань: 796
2) постанов Президії Верховної Ради України;

3) законів та інших актів, прийнятих Верховною Радою Республіки Крим та її Президією;

4) постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України та Ради Міністрів Республіки Крим.

3. Конституційний Суд України розглядає також справи, пов'язані з:

1) порушенням компетенції органами і особами державної влади, зазначеними в Конституції України;

2) порушенням розподілу встановленої Конституцією України та Конституцією Республіки Крим компетенції місцевих Рад різного рівня, а також компетенції місцевих Рад і органів державної виконавчої влади;

3) законністю призначення виборів і референдумів.

4. Предметом розгляду Конституційного Суду України можуть бути справи про визнання нечинними нормативних актів, прийнятих органами законодавчої і виконавчої влади, визначеними в Конституції України, з порушенням процедури їх прийняття, передбаченої Конституцією України.

5. До компетенції Конституційного Суду України відноситься розгляд справ про невідповідність Конституції України та міжнародним актам, визнаним Україною, будь-якого закону або іншого нормативного акта, що порушує конституційні права і свободи людини.

6. Конституційний Суд України розглядає спори також між національно територіальними і територіальними утвореннями України з питань, які регулюються Конституцією України та Конституцією Республіки Крим.

7. Конституційний Суд України за поданням Верховної Ради України дає висновок про додержання Президентом, Прем'єр-міністром та іншими членами Уряду, Головою Верховного Суду, Головою Вищого арбітражного суду, Генеральним прокурором України, а також дипломатичними та іншими представниками України Конституції і законів України у разі порушення питання про дострокове припинення їх повноважень.

8. Конституційний Суд України дає висновок про відповідність Конституції України міжнародних договорів і угод, поданих до Верховної Ради України на ратифікацію.

9. Конституційний Суд України розглядає питання про конституційність діяльності і примусовий розпуск (ліквідацію) політичних партій, міжнародних та всеукраїнських громадських організацій, що діють в Україні.

10. Компетенція Конституційного Суду України не поширюється на рішення, вироки, ухвали, постанови судових органів, а також постанови органів попереднього розслідування та прокуратури по конкретних справах.

Глава 4

Правові основи діяльності Конституційного Суду України

4

h

ae

ue

B*

8

^

3/4



b

d

f

\x00B2

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x3475@\x1C00 Стаття 15. Право внесення питань на розгляд Конституційного

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes