Про Конституційний суд України (03.06.92), Детальна інформація

Про Конституційний суд України (03.06.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.2
Скачувань: 796
Правовою основою провадження конституційного судочинства є Конституція України, цей Закон і Закон про конституційне судочинство в Україні.

Стаття 27. Регламент Конституційного Суду України

1. Внутрішні питання діяльності Конституційного Суду України, його Секретаріату, порядок діловодства, вимоги до персоналу Конституційного Суду та правила внутрішнього розпорядку визначаються Регламентом Конституційного Суду, який затверджується Конституційним Судом і публікується.

2. Регламент Конституційного Суду України та інші нормативні акти, що регулюють діяльність Суду, є похідними нормами і не можуть суперечити чинним законам чи змінювати сутність провадження конституційного судочинства.

Глава 7

Апарат Конституційного Суду України

Стаття 28. Секретаріат Конституційного Суду України

1. Організаційну, інформаційно-довідкову та іншу роботу по обслуговуванню Конституційного Суду України здійснює Секретаріат Конституційного Суду, який діє під керівництвом Секретаря Конституційного Суду.

2. Положення про Секретаріат Конституційного Суду України, його структура і штати в межах виділеного бюджету затверджуються Головою Конституційного Суду.

3. Керівник Секретаріату Конституційного Суду України призначається Головою Конституційного Суду і виконує такі функції:

здійснює безпосереднє керівництво роботою Секретаріату Конституційного Суду, розробляє і подає на затвердження Голови Конституційного Суду України положення про відділи та служби підрозділів Секретаріату, контролює їх виконання;

здійснює організаційне забезпечення підготовки засідань Конституційного Суду, ведення протоколу судового засідання, підписує його і рішення Конституційного Суду, несе відповідальність за їх достовірність.

РОЗДІЛ III

ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ СУДДІВ

КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ

Глава 8

Гарантії діяльності суддів Конституційного Суду України

Стаття 29. Незалежність Конституційного Суду України

1. Конституційний Суд України та його судді у своїй діяльності є незалежними, користуються всією повнотою повноважень, наданих їм Конституцією України та цим Законом. Судді Конституційного Суду при виконанні своїх обов'язків підкоряються тільки Конституції України.

2. Будь-яке втручання в діяльність Конституційного Суду України не допускається і тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

Стаття 30. Недоторканність суддів Конституційного Суду

України

1. На суддів Конституційного Суду України поширюються гарантії недоторканності, встановлені для народних депутатів України. Вони можуть бути позбавлені її лише за згодою Верховної Ради України.

2. Судді Конституційного Суду України не можуть бути притягнуті до будь-якої відповідальності за висловлені ними думки чи голосування при розгляді справ та прийнятті рішень в Конституційному Суді.

3. Повноваження суддів Конституційного Суду України та їх громадянські права не можуть бути обмежені при запровадженні військового чи надзвичайного стану.

4. Судді Конституційного Суду України не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, арештовані або піддані будь-яким іншим заходам, що обмежують їх права і свободу, а також заходам адміністративного стягнення, що накладаються в судовому порядку, без попередньої згоди Верховної Ради України.

Стаття 31. Соціальне і побутове забезпечення суддів

Конституційного Суду України

1. Судді Конституційного Суду України за свою службу одержують заробітну плату, розмір якої встановлюється Верховною Радою України.

2. Судді Конституційного Суду України, який не має житла в місті Києві або потребує поліпшення житлових умов, не пізніше шести місяців після його обрання надається впорядковане житло відповідно до житлового законодавства.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes