Про Конституційний суд України (03.06.92), Детальна інформація

Про Конституційний суд України (03.06.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.2
Скачувань: 800
Глава 5

Рішення і висновки Конституційного Суду України

Стаття 20. Вимоги до рішень і висновків Конституційного

Суду України

1. Рішення Конституційного Суду України повинно містити відповідь на питання про відповідність чи невідповідність Конституції України та міжнародним актам, ратифікованим Україною, розглядуваних Судом актів.

2. Рішення Конституційного Суду України повинно бути мотивованим і постановляється відкритим голосуванням на засіданні більшістю голосів від загального складу суддів, визначеного в Конституції України. Судді не мають права утримуватися від голосування.

3. Постановлене рішення викладається у письмовій формі, підписується всім присутнім на відповідному засіданні складом Конституційного Суду України, проголошується публічно і є остаточним.

4. Рішення Конституційного Суду України може бути переглянуто лише самим Конституційним Судом на вимогу не менше двох третин від загальної кількості його суддів.

5. Висновки Конституційного Суду України приймаються більшістю голосів від загального складу суддів Конституційного Суду і повинні відповідати вимогам, передбаченим частинами першою, другою, третьою цієї статті.

Висновок Конституційного Суду України може бути переглянуто лише самим Конституційним Судом на вимогу не менше двох третин від загальної кількості його суддів.

Стаття 21. Окрема думка судді Конституційного Суду України

Суддя Конституційного Суду України, не згодний з рішенням або висновком Конституційного Суду, має право викласти свою окрему думку в письмовій формі, яка додається до рішення або висновку Конституційного Суду і є його складовою частиною.

Стаття 22. Обов'язковість рішень Конституційного Суду України

1. Рішення Конституційного Суду України підлягають безумовному виконанню всіма державними органами, органами місцевого і регіонального самоврядування, установами, організаціями, підприємствами, їх посадовими особами, об'єднаннями громадян та громадянами.

2. Конституційний Суд України у разі невідповідності законів чи інших нормативних актів або їх окремих положень Конституції і законам України чи належним чином укладеним і ратифікованим міжнародним договорам і угодам визнає їх нечинними з моменту введення їх у дію.

3. Правовідносини, які виникли внаслідок неправочинного акта, регулюються органом, який прийняв такий акт, а в разі неспроможності - за його клопотанням компетентним вищестоящим органом.

Стаття 23. Відповідальність за невиконання рішення

Конституційного Суду України

Невиконання рішення Конституційного Суду України тягне за собою відповідальність згідно з законодавством.

РОЗДІЛ II

ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ

КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ

Глава 6

Забезпечення діяльності Конституційного Суду України

Стаття 24. Фінансування Конституційного Суду України

Конституційний Суд України фінансується з державного бюджету України окремим рядком. Обсяг фінансування встановлюється Верховною Радою України за поданням Голови Конституційного Суду.

Стаття 25. Публікація актів та інших матеріалів

Конституційного Суду України

Рішення і висновки Конституційного Суду України публікуються у "Відомостях Верховної Ради України" окремим розділом "Конституційний Суд України" та в газеті "Голос України".

Стаття 26. Основи провадження конституційного судочинства

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes