Про кваліфікаційні комісії,кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів України (02.02.94), Детальна інформація

Про кваліфікаційні комісії,кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів України (02.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.7
Скачувань: 927
4. Вирішуючи питання про рекомендацію кандидата для обрання на посаду судді господарського суду, кваліфікаційній комісії, крім результатів підготовленого письмового реферату, співбесіди з теми реферату, подання голови відповідного господарського суду, належить враховувати його особисті та моральні якості. ( Частина четверта статті 28 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

5. Особи, які працюють в загальному суді і бажають перейти на роботу до господарського суду, звільняються від підготовки реферату і співбесіди з його теми.

Р о з д і л III

ДИСЦИПЛІНАРНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СУДДІВ

Стаття 29. Підстави дисциплінарної відповідальності суддів

Суддю може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності з підстав, передбачених статтею 31 Закону України "Про статус суддів" ( 2862-12 ).

Стаття 30. Стадії дисциплінарного провадження

Дисциплінарне провадження включає:

- перевірку даних про дисциплінарний проступок судді;

- порушення дисциплінарного провадження;

- розгляд дисциплінарної справи.

Стаття 31. Перевірка даних про дисциплінарний

проступок судді

1. В разі необхідності голова кваліфікаційної комісії суддів, його заступник або за їх дорученням один чи кілька членів комісії в місячний строк з дня надходження відомостей про дисциплінарний проступок судді перевіряють ці відомості шляхом одержання письмового пояснення від судді та інших осіб, витребування та ознайомлення з матеріалами судових справ, одержання іншої інформації від будь-яких органів, організацій, установ, підприємств, громадян чи їх об'єднань.

2. Перевірку щодо голови або члена кваліфікаційної комісії суддів проводять за дорученням комісії три її члени.

3. За наслідками перевірки складається довідка. Довідка повинна містити викладення обставин, що їх виявлено при перевірці, висновки і пропозиції перевіряючих та їх підписи.

4. З довідкою та матеріалами перевірки повинен бути ознайомлений суддя, щодо якого проводилась перевірка. При цьому він може дати додаткові пояснення, подати клопотання про додаткову перевірку певних обставин, після чого всі матеріали перевірки передаються у відповідну кваліфікаційну комісію суддів, яка вирішує питання про доцільність порушення дисциплінарного провадження.

У разі відмови судді, щодо якого проводилась перевірка, від ознайомлення з довідкою та матеріалами перевірки про це складається протокол, який підписують особи, що здійснювали перевірку.

Стаття 32. Підстави порушення дисциплінарного провадження

1. Підставами порушення дисциплінарного провадження щодо судді можуть бути:

- подання Міністерства юстиції України та його органів на місцях за результатами перевірок заяв чи повідомлень громадян;

- подання голови відповідного або вищестоящого суду, народних депутатів України, керівників або заступників керівників державних органів, установ або органів місцевого самоврядування; ( Абзац третій частини першої статті 32 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

- повідомлення в засобах масової інформації;

- за заявами і скаргами громадян. ( Частину першу статті 28 доповнено абзацом згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

2. Не можуть бути підставами порушення дисциплінарного провадження заяви та повідомлення, що не містять відомостей про наявність підстав, зазначених у статті 31 Закону України "Про статус суддів" ( 2862-12 ), а також анонімні заяви та повідомлення.

Стаття 33. Порядок порушення дисциплінарного провадження

1. За наявності підстав дисциплінарне провадження щодо судді порушується постановою голови відповідної кваліфікаційної комісії суддів, Головою Верховного Суду України, Головою Вищого господарського суду України та їх заступниками, Головою Верховного Суду Автономної Республіки Крим, головами обласних, Київського та Севастопольського міських судів, головами господарських судів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, головами військових судів регіонів і Військово-Морських Сил або рішенням кваліфікаційної комісії.

2. Дисциплінарне провадження щодо судді, який є головою або членом кваліфікаційної комісії суддів, порушується рішенням відповідної комісії.

3. Дисциплінарне провадження порушується у десятиденний строк з дня одержання даних про дисциплінарний проступок судді, а в разі, коли ці дані потребують перевірки, - в строк не більше 10 днів з дня закінчення перевірки.

4. Відмову в порушенні дисциплінарного провадження може бути оскаржено до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes