Про кваліфікаційні комісії,кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів України (02.02.94), Детальна інформація

Про кваліфікаційні комісії,кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів України (02.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.7
Скачувань: 926
>

@

1/4

B*

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x14A8\x1C00сновок по якій оскаржено, і в разі необхідності - витребувати додаткові матеріали, судові справи чи іншу інформацію, необхідну для розгляду справи.

4. Про час розгляду скарги повідомляється особа, яка оскаржила рішення чи висновок або особа, за поданням якої вирішувалося питання. Нез'явлення їх на засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не перешкоджає розгляду скарги.

5. Вища кваліфікаційна комісія суддів України за наявності підстав має право:

- залишити рішення чи висновок без змін;

- змінити рішення чи висновок;

( Абзац четвертий частини п'ятої статті 12 виключено на підставі Закону N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

( Абзац п'ятої частини п'ятої статті 12 виключено на підставі Закону N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

6. Рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України є остаточним.

Стаття 13. Діловодство кваліфікаційних комісій

Діловодство кваліфікаційної комісії суддів покладається на одного з членів комісії за її рішенням. На засіданні комісії ведеться протокол.

Стаття 14. Забезпечення діяльності кваліфікаційних

комісій суддів

1. Кваліфікаційні комісії суддів мають право для здійснення своїх повноважень витребувати і одержувати необхідну інформацію та судові справи від голів судів, будь-яких організацій, установ і підприємств, громадян та їх об'єднань. Особи, які ухиляються від подання витребуваної інформації та матеріалів або надають їх у перекрученому чи неповному вигляді, несуть відповідальність згідно з законом так само, як і за вчинення таких діянь щодо суду.

2. Матеріально-технічне, фінансове та інформаційне забезпечення діяльності кваліфікаційних комісій покладається на відповідні суди, в штатах яких виділяються спеціальні працівники для обслуговування роботи комісій.

3. Члени кваліфікаційних комісій на час роботи в комісіях звільняються від виконання службових обов'язків із збереженням заробітку.

Р о з д і л II

КВАЛІФІКАЦІЙНА АТЕСТАЦІЯ СУДДІВ.

СКЛАДАННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНОГО ЕКЗАМЕНУ

Стаття 15. Мета проведення кваліфікаційної

атестації суддів

Кваліфікаційна атестація суддів проводиться кваліфікаційними комісіями суддів з метою оцінки та стимулювання росту професійної кваліфікації суддів, підвищення їх відповідальності за додержання законодавства під час розгляду справ.

Стаття 16. Кваліфікаційні класи суддів

1. Залежно від посади, стажу та досвіду роботи, рівня професійних знань для суддів довічно встановлюється шість кваліфікаційних класів: вищий, перший, другий, третій, четвертий та п'ятий.

2. За заявою судді чи за поданням посадових осіб, зазначених в абзацах п'ятому і шостому частини першої та абзаці сьомому частини другої статті 6 цього Закону, кваліфікаційні класи присвоюються:

вищий кваліфікаційний клас - заступникам Голови, суддям Верховного Суду України та вищого спеціалізованого суду України; ( Абзац другий частини другої статті 16 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

перший - другий кваліфікаційні класи - суддям Верховного Суду України і вищого спеціалізованого суду України; ( Абзац третій частини другої статті 16 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes