Про кваліфікаційні комісії,кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів України (02.02.94), Детальна інформація

Про кваліфікаційні комісії,кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів України (02.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.7
Скачувань: 923
- кваліфікаційна комісія суддів господарських судів;

- кваліфікаційна комісія суддів військових судів;

- Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

2. Строк повноважень кваліфікаційних комісій суддів становить п'ять років з дня їх обрання.

Стаття 3. Склад кваліфікаційних комісій суддів

1. Кваліфікаційні комісії суддів місцевих та апеляційних судів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі утворюються у складі голови, його заступника і 9 членів. До їх складу входять 8 суддів, одна особа з вищою юридичною освітою, що обирається Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласною, Київською та Севастопольською міськими радами, одна особа з вищою юридичною освітою, що призначається Радою Міністрів Автономної Республіки Крим, головами обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, та одна особа з науковим ступенем чи званням з правознавства із числа представників наукових установ або навчальних закладів. ( Частина перша статті 3 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

2. Кваліфікаційна комісія суддів господарських судів України утворюється у складі голови, його заступника і 9 членів комісії. До її складу входять 8 суддів, одна особа з вищою юридичною освітою, що обирається Верховною Радою України, одна особа з вищою юридичною освітою, що призначається Міністром юстиції України, та одна особа з науковим ступенем чи званням з правознавства із числа представників наукових установ або навчальних закладів. ( Частина друга статті 3 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

3. Кваліфікаційна комісія суддів військових судів України утворюється у складі голови, його заступника і 9 членів комісії. До її складу входять 8 суддів, одна особа з вищою юридичною освітою, що обирається Верховною Радою України, одна особа з вищою юридичною освітою, що призначається Міністром юстиції України, та одна особа з науковим ступенем чи званням з правознавства із числа представників наукових установ або навчальних закладів. ( Частина третя статті 3 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

4. Вища кваліфікаційна комісія суддів України утворюється у складі голови, його заступника і 11 членів комісії. До її складу входять 6 суддів загальних судів, 3 судді господарських судів, один суддя військового суду, одна особа з вищою юридичною освітою, що обирається Верховною Радою України, одна особа з вищою юридичною освітою, що призначається Міністром юстиції України, та одна особа з науковим ступенем чи званням з правознавства із числа представників наукових установ або навчальних закладів. ( Частина четверта статті 3 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

5. Голови судів загальної юрисдикції та заступники цих голів, крім голів місцевих судів та їх заступників, не можуть обиратися до складу кваліфікаційних комісій суддів. ( Абзац перший частини п'ятої статті 3 в редакції Закону N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

Члени кваліфікаційних комісій суддів здійснюють свої повноваження на громадських засадах із збереженням заробітної плати за місцем роботи.

6. До складу кваліфікаційних комісій не можуть бути обрані працівники прокуратури, органів Міністерства внутрішніх справ України і Служби безпеки України.

Стаття 4. Обрання і призначення членів кваліфікаційних

комісій суддів

1. Члени кваліфікаційних комісій суддів місцевих та апеляційних судів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, господарських і військових судів з числа суддів обираються таємним або відкритим голосуванням конференціями суддів цих судів.

2. Члени кваліфікаційних комісій суддів місцевих та апеляційних судів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі від Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад обираються на сесіях цих Рад. Члени кваліфікаційних комісій від відповідних місцевих державних адміністрацій призначаються відповідно постановою Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, розпорядженнями голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. ( Частина друга статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

3. Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з числа суддів судів загальної юрисдикції (крім господарських та військових судів) обираються з'їздом суддів України відкритим або таємним голосуванням. Члени Вищої кваліфікаційної комісії з числа суддів господарських і військових судів обираються конференціями суддів цих судів відкритим або таємним голосуванням. ( Частина третя статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

4. Члени кваліфікаційних комісій від Верховної Ради України, Міністерства юстиції відповідно обираються Верховною Радою України та призначаються Міністром юстиції України. ( Частина четверта статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

5. Члени кваліфікаційних комісій суддів місцевих та апеляційних судів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі від наукових установ або навчальних закладів обираються відповідними радами за поданням вчених рад цих установ або закладів. ( Частина п'ята статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

6. Члени кваліфікаційних комісій суддів господарських судів України, суддів військових судів України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від наукових установ або навчальних закладів обираються Верховною Радою України.

Стаття 5. Організація проведення виборів членів

кваліфікаційних комісій з числа суддів судів

загальної юрисдикції ( Назва статті 5 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

1. Для організації проведення виборів членів кваліфікаційних комісій з числа суддів судів загальної юрисдикції конференції та з'їзд суддів України відкритим голосуванням обирають лічильну комісію, яка із свого складу обирає голову і секретаря комісії. До складу лічильної комісії не можуть входити особи, висунуті кандидатами в члени відповідної кваліфікаційної комісії. ( Частина перша статті 5 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

2. Обраним до кваліфікаційної комісії вважається кандидат, який набрав більше половини голосів із числа делегатів, присутніх на конференціях та з'їзді суддів.

У разі, коли число кандидатів, які балотувалися до складу відповідної кваліфікаційної комісії і одержали більше половини голосів, перевищило кількість суддів, яких необхідно обрати, обраними вважаються ті кандидати, які одержали відносну більшість голосів із числа обраних.

3. Якщо число кандидатів, які балотувалися до складу кваліфікаційної комісії і одержали більше половини голосів, виявилось меншим, ніж це необхідно, то в цьому разі проводяться додаткові вибори.

При проведенні додаткових виборів не можуть знову балотуватися судді, які не набрали необхідної кількості голосів у першому турі голосування.

4. Протокол лічильної комісії підписується головою і секретарем лічильної комісії, затверджується конференцією, з'їздом суддів України. Результати голосування заносяться до протоколу конференції та з'їзду суддів.

Стаття 6. Повноваження кваліфікаційних комісій суддів

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes