Про кваліфікаційні комісії,кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів України (02.02.94), Детальна інформація

Про кваліфікаційні комісії,кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів України (02.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.7
Скачувань: 925
перший - третій кваліфікаційні класи - суддям апеляційних судів, голові, заступникам голови місцевого господарського суду; ( Абзац четвертий частини другої статті 16 в редакції Закону N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

другий - п'ятий кваліфікаційні класи - суддям місцевих судів (крім голів і заступників голів місцевого господарського суду). ( Абзац п'ятий частини другої статті 16 в редакції Закону N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

3. Голова Верховного Суду України, Голова вищого спеціалізованого суду України є суддями вищого кваліфікаційного класу за посадою. ( Частина третя статті 16 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2536-III ( 2536-14 ) від 21.06.2001 )

Стаття 17. Строки перебування у кваліфікаційному класі

1. Мінімальний строк перебування у кваліфікаційному класі, який дає право на присвоєння наступного кваліфікаційного класу, встановлюється: у п'ятому і четвертому - 3 роки, у третьому і другому - 5 років.

2. Строк перебування у першому кваліфікаційному класі не обмежується.

3. За суддею, який вийшов у відставку чи на пенсію, зберігається присвоєний йому кваліфікаційний клас.

4. Припинення відставки, за винятком повторного обрання на посаду судді та втрати громадянства, тягне за собою позбавлення кваліфікаційного класу.

Стаття 18. Присвоєння суддям більш високих кваліфікаційних

класів. Пониження кваліфікаційного класу

1. З урахуванням досвіду роботи допускається присвоєння суддям більш високого кваліфікаційного класу без додержання встановленої послідовності, але не більш як на два кваліфікаційних класи.

2. Пониження кваліфікаційного класу судді може мати місце лише в порядку дисциплінарного стягнення.

Стаття 19. Позбавлення судді кваліфікаційного класу

Суддя позбавляється кваліфікаційного класу рішенням відповідної кваліфікаційної комісії суддів у разі звільнення судді з посади з підстав, передбачених пунктами 1-5 частини першої статті 37 та абзацами третім і четвертим частини п'ятої статті 43 Закону України "Про статус суддів" ( 2862-12 ).

Стаття 20. Строки проведення кваліфікаційної

атестації суддів

1. Чергова кваліфікаційна атестація судді проводиться не пізніше одного місяця з дня закінчення строку перебування у присвоєному йому кваліфікаційному класі. Дострокова кваліфікаційна атестація може бути проведена не раніше ніж через два роки з часу останньої атестації.

2. Особи, вперше обрані на посаду судді, проходять кваліфікаційну атестацію протягом шести місяців після обрання, якщо вони мають стаж роботи, зазначений у частині першій статті 7 Закону України "Про статус суддів", статті 20 Закону України "Про господарські суди" ( 1142-12 ), і протягом другого року, якщо вони такого стажу не мають.

Стаття 21. Порядок проведення кваліфікаційної

атестації суддів

1. На суддю, що підлягає кваліфікаційній атестації, головою відповідного суду складається характеристика, в якій відображаються його ділові та моральні якості, дається оцінка його професійної діяльності. Характеристики на голів судів складаються головами вищестоящих судів.

2. Суддя повинен бути ознайомлений з характеристикою не пізніш як за 15 днів до проведення атестації.

3. Кваліфікаційна атестація проводиться у присутності судді, який атестується, в місячний строк з дня надходження відповідного подання чи заяви судді.

4. В разі неприбуття з поважних причин на засідання кваліфікаційної комісії суддя може бути атестований заочно, якщо комісія визнає це можливим.

Стаття 22. Рішення кваліфікаційної комісії з питань

кваліфікаційної атестації

1. Залежно від рівня професійних знань, стажу, досвіду роботи судді, що атестується, та посади, яку він займає, кваліфікаційна комісія відповідно до статті 39 Закону України "Про статус суддів" ( 2862-12 ) постановляє рішення про:

- присвоєння судді кваліфікаційного класу;

- присвоєння судді більш високого кваліфікаційного класу;

- залишення судді раніше присвоєного кваліфікаційного класу;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes